Home » ATP » Bailly laat talent zien, maar Goffin wint spannend Belgisch duel op European Open

Bailly laat talent zien, maar Goffin wint spannend Belgisch duel op European Open

Bailly laat talent zien, maar Goffin wint spannend Belgisch duel op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-58) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de European Open (Antwerpen, ATP 250). Hij won het spannende Belgische duel tegen Gilles-Arnaud Bailly (ATP-1185) in drie sets.

ATP-debutant Bailly begon goed aan de match tegen zijn idool Goffin, hij ging twee keer door de opslag van de Luikenaar, maar die wist de achterstand telkens ongedaan te maken. In het tiende spelletje voerde Goffin de druk op de jonge Belg op, hij kreeg twee setpunten op de opslag van Bailly maar kon ze niet benutten. Een bloedstollende tiebreak moest de beslissing brengen en daarin liet Bailly een setpunt liggen. Uiteindelijk sleepte Goffin de eerste set met 7-6 (7) in de wacht.

(lees verder onder de tweets)

In de tweede set ging Goffin meteen door de opslag van de nummer twee bij de junioren. De Luikenaar ging echter slordig serveren en Bailly bracht de stand op 2-2. Beide spelers bleven aan elkaar gewaagd, Goffin leek af en toe nog wel wat last te hebben van zijn griep van vorige week. Bailly forceerde de beslissing op het eind en ging door de service van Goffin: 5-7.

(lees verder onder de tweet)

In de derde set kregen we opnieuw een bloedstollend gevecht tussen beide landgenoten. Goffin hield het hoofd koel en wist de beslissing te forceren. Bij het eerste matchpunt was het raak: 6-4, de wedstrijd duurde 3 uur en 11 minuten. Donderdag wacht een duel tegen derde reekshoofd Diego Schwartzman (ATP-19). In onderlinge ontmoetingen staat het 3-1 voor Goffin, de Argentijn wist wel de vorige confrontatie op de European Open in 2016 te winnen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws