Home » Grand Slam » Wimbledon » Bailly naar kwartfinale dubbelspel Wimbledon

Bailly naar kwartfinale dubbelspel Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Gilles Arnaud Bailly (ITF-9) heeft de kwartfinale bereikt in het dubbelspel op Wimbledon. Andere Belgische junioren zijn uitgeschakeld.

Op woensdag konden Bailly en Alexander Blockx (ITF-39) zich niet plaatsen voor de kwartfinale in het enkeltoernooi bij de junioren. Zevende reekshoofd Bailly verloor met 7-6 en 6-4 van het tiende reekshoofd Martin Landaluce (ITF-10) uit Spanje. Blockx moest met 6-7, 6-2 en 6-0 het onderspit delven tegen zesde reekshoofd Kilian Feldbausch (ITF-8) uit Zwitserland.

Alexander Blockx - © Richard Van Loon (toptennis.photos)
Alexander Blockx – © Richard Van Loon (toptennis.photos)

In het dubbelspel bereikten Bailly en zijn partner Jakub Nicod (ITF-19) de kwartfinale bij de junioren. Het Belgisch-Tsjechische team pakte met 6-7, 6-3 en 10-8 de zege tegen het Amerikaanse duo Aidan Kim (ITF-62) en Cooper Williams (ITF-34).

Alessio Basile (ITF-65) en de Slovaak Peter Benjamin Privara (ITF-26) verloren in het dubbelspel met 6-1 en 6-3 van het Spaanse team Landaluce en Petro Rodenas (ITF-30). De Spaanse zevende reekshoofden spelen in de kwartfinale tegen Bailly en Nicod.

Eerder verloren Amelia Waligora (ITF-66) en Amelie Van Impe (ITF-46) in het dubbelspel in de eerste ronde bij de junioren.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS