Home » Grand Slam » Wimbledon » Bailly naar kwartfinale dubbelspel Wimbledon

Bailly naar kwartfinale dubbelspel Wimbledon

Bailly naar kwartfinale dubbelspel Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gilles Arnaud Bailly (ITF-9) heeft de kwartfinale bereikt in het dubbelspel op Wimbledon. Andere Belgische junioren zijn uitgeschakeld.

Op woensdag konden Bailly en Alexander Blockx (ITF-39) zich niet plaatsen voor de kwartfinale in het enkeltoernooi bij de junioren. Zevende reekshoofd Bailly verloor met 7-6 en 6-4 van het tiende reekshoofd Martin Landaluce (ITF-10) uit Spanje. Blockx moest met 6-7, 6-2 en 6-0 het onderspit delven tegen zesde reekshoofd Kilian Feldbausch (ITF-8) uit Zwitserland.

Alexander Blockx - © Richard Van Loon (toptennis.photos)
Alexander Blockx – © Richard Van Loon (toptennis.photos)

In het dubbelspel bereikten Bailly en zijn partner Jakub Nicod (ITF-19) de kwartfinale bij de junioren. Het Belgisch-Tsjechische team pakte met 6-7, 6-3 en 10-8 de zege tegen het Amerikaanse duo Aidan Kim (ITF-62) en Cooper Williams (ITF-34).

Alessio Basile (ITF-65) en de Slovaak Peter Benjamin Privara (ITF-26) verloren in het dubbelspel met 6-1 en 6-3 van het Spaanse team Landaluce en Petro Rodenas (ITF-30). De Spaanse zevende reekshoofden spelen in de kwartfinale tegen Bailly en Nicod.

Eerder verloren Amelia Waligora (ITF-66) en Amelie Van Impe (ITF-46) in het dubbelspel in de eerste ronde bij de junioren.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws