Home » Geen categorie » Baltacha verliest strijd tegen kanker

Baltacha verliest strijd tegen kanker

Baltacha verliest strijd tegen kanker

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ex-tennisprof Elena Baltacha is zondag overleden aan de gevolgen van leverkanker, dat maakte haar man bekend.

De Britse Elena Baltacha speelde haar laatste officiële match tijdens de kwalificaties van de US Open van 2013. Daarna was het voor de 30-jarige tijd om zich meer te gaan concentreren op haar familieleven en andere projecten. Zo trouwde ze met coach Niño Severino en stak ze veel tijd in onder andere haar “Elena Baltacha Accademy of Tennis” waarin ze kinderen met een slechtere afkomst wou helpen kennis te maken met tennis.

Slechts enkele weken na haar ‘pensioen’ van het professionele tennis sloeg het slechte nieuws in als een bom: Baltacha werd gediagnosticeerd met leverkanker. Ze vocht met alles wat ze had tegen de terminale ziekte, maar dat bleek op zondag uiteindelijk niet voldoende toen de ziekte de strijd won. Haar man wordt verscheurd van verdriet:

“Onze harten zijn gebroken door het verlies van onze mooie, getalenteerde en vastberaden Bally.”

Ook Stacey Allaster, CEO van de WTA, drukte haar verdriet al uit:

“De WTA was gezegend dat ze zo’n kampioen mocht hebben om het vrouwentennis te vertegenwoordigen; Elena vertegenwoordigde met veel passie Groot-Brittannië op het wereldtoneel en haar persoonlijke engagement doorheen haar carrière inspireerde ons allemaal om naar meer te streven, om meer te zijn en om meer te geven.”

Ook de tenniswereld reageert verslagen op het verlies:

Elena Baltacha haar carrière kende hoogtepunten met 11 ITF-titels en plaats 49 op de ranglijsten van 2010. Ze was eveneens drie jaar de beste Britse tennisster.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws