Home » ITF » Barbosa delft onderspit tegen tweede reekshoofd in Majadahonda

Barbosa delft onderspit tegen tweede reekshoofd in Majadahonda

Barbosa delft onderspit tegen tweede reekshoofd in Majadahonda

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Majadahonda (Spanje, $ 25 000) heeft Romain Barbosa (ATP-555) de kwartfinale niet kunnen bereiken. Hij ging eervol onderuit tegen het tweede reekshoofd. 

Barbosa nam het in de tweede ronde op tegen het nummer twee van de plaatsingslijst, de Spanjaard Mario Vilella Martinez (ATP-354). De Belg speelde een uitstekende openingsset waarbij hij op een gegeven moment zelfs acht punten op rij scoorde.

In de tweede manche waren beide spelers een stuk meer aan elkaar gewaagd. Ze gaven elkaar geen duimbreed toe en een tiebreak moest de beslissing brengen. Hierin sloeg Barbosa een kloofje, maar moest daarna het initiatief aan de Spanjaard laten.

De derde set moest een winnaar aanduiden en opnieuw legden de spelers elkaar het vuur aan de schenen. In het negende spelletje wist Martinez de break te forceren en mocht serveren voor de wedstrijd. Barbosa brak terug maar faalde daarna opnieuw op zijn eigen opslag. Dit keer lukte het Martinez wel om de wedstrijd uit te serveren. Na 2 uur en 28 minuten stonden de 6-2, 6-7 (3) en 5-7 setstanden vast.

koen

koen

Meer nieuws