Home » ITF » Barbosa en Geens wel, Salman niet door in Martos, dubbelfinale kleurt Belgisch

Barbosa en Geens wel, Salman niet door in Martos, dubbelfinale kleurt Belgisch

Barbosa en Geens wel, Salman niet door in Martos, dubbelfinale kleurt Belgisch

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Martos (Spanje, $ 15 000) hebben Romain Barbosa (ATP-574) en Clément Geens (ATP-621) zich geplaatst voor de tweede ronde. Omar Salman (ATP-712) sneuvelde meteen. 

Barbosa, het nummer drie van de plaatsingslijst, nam het in de eerste ronde op tegen de thuisspeler Rafael Mazon-Hernandez (ATP-1291). Hij had het knap lastig tegen de 27-jarige Spanjaard en verloor de eerste manche nipt in de tiebreak. Barbosa knokte zich echter terug in de wedstrijd en haalde de winst binnen na 2 uur en 9 minuten met 6-7 (6), 6-4 en 6-1. In de volgende ronde speelt hij tegen Fernando Bogajo (ATP-935).

Clément Geens - © Imagellan
Clément Geens – © Imagellan

Ook Geens won zijn eerste wedstrijd in drie sets. Het Belgische vijfde reekshoofd speelde tegen Alberto Barroso Campos (ATP-1178). De Belg won de eerste manche maar de Spanjaard bracht de wedstrijd weer in evenwicht. In de derde set kon Geens de wedstrijd snel in een beslissende plooi leggen. Na exact twee uur wedstrijd stond de 6-3, 3-6 en 6-2 winst op het scorebord. Zijn tegenstander in de tweede ronde wordt de 16-jarige John Echeverria (NG).

Voor Salman eindigt het toernooi in de eerste ronde. Hij was niet opgewassen tegen de Spanjaard José Vidal Azorin (ATP-862). De Belg liet zich verrassen met 3-6 en 6-7 (3) na 1 uur en 50 minuten.

Dubbelfinale kleurt zwart-geel-rood

In de finale van het dubbelspel vinden we drie Belgen terug. Salman (ATP D-1012) en de Fransman Mick Lescure (ATP D-460) wonnen hun partij in de halve finale van Yan Sabanin (ATP D-779) en Bogdan Bobrov (ATP D-938) met 6-3 en 7-5.

De andere halve finale ging tussen Barbosa (ATP D-921) en Geens (ATP D-1409) aan de ene kant en (opnieuw) Barroso Campos (ATP D-1454) en Bruno Mardones (ATP D-766) aan de andere kant. Het Belgisch duo won met 6-4 en 6-3 van de Spanjaarden.

koen

koen

Meer nieuws