Home » Geen categorie » Barbosa knokt zich naar tweede ronde Vilamoura

Barbosa knokt zich naar tweede ronde Vilamoura

Op het ITF-toernooi van Vilamoura (Portugal, $ 25 000) heeft Romain Barbosa (ATP-581) de tweede ronde bereikt. Hij won de partij na een spannend slot.

Barbosa moest dinsdag knokken om zijn wedstrijd in de eerste ronde te winnen van David Vega Hernandez (ATP-559). Tot twee keer toe vocht de Belg zich van een relatief uitzichtloze positie terug in de wedstrijd. In de eerste manche kon Barbosa geen enkele keer zijn opslag houden. Zijn Spaanse tegenstander serveerde solide en kon de eerste set dan ook eenvoudig binnenhalen.

De Belg herpakte zich en had aan één break genoeg in de tweede set om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. In de beslissende manche ging het weer bergaf voor Barbosa die al gauw tegen een 1-4 achterstand aankeek. Hij liet echter zien dat hij over een sterk doorzettingsvermogen beschikte en won de volgende zes van de zeven spelletjes. Na 2 uur en 7 minuten stonden de 1-6, 6-3 en 7-5 winstcijfers vast.

In de tweede ronde wacht hij op de winnaar van het duel tussen Daniel Rodrigues (ATP-1276) en Karim-Mohamed Maamoun (ATP-282), het derde reekshoofd.