Home » Geen categorie » Barbosa met knappe zege naar tweede ronde in Trentino

Barbosa met knappe zege naar tweede ronde in Trentino

Romain Barbosa (WTA-602) heeft de tweede ronde bereikt op het ITF-toernooi in Trentino (Italië, $ 25 000). Hij knokte zich voorbij een hoger geplaatste Oostenrijker.

Barbosa overleefde twee kwalificatierondes en dwong zo zijn plaats af op de hoofdtabel. In de openingsronde kwam hij uit tegen David Pichler (ATP-446) uit Oostenrijk. Dit was de eerste ontmoeting tussen beide spelers. In de eerste manche wist de Belg tot twee keer toe op een break voorsprong te komen. Telkens maakte Pichler die break achterstand ongedaan en haalde de set eenvoudig binnen in de tiebreak.

De Belg liet zich niet uit zijn lood slaan en pakte de break in het zesde game van de tweede set. Die break voorsprong bleek voldoende om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. In de beslissende derde set wist Barbosa al gauw een kloof te slaan. Pichler kon niet veel meer inbrengen en na 2 uur en 15 minuten stond de 6-7 (1), 6-3 en 6-2 winst voor Barbosa vast. In de tweede ronde wacht het achtste reekshoofd Filippo Baldi (ATP-379).