Home » Grand Slam » Bartoli: “We kunnen de US Open nu toch geen Grand Slam noemen?”

Bartoli: “We kunnen de US Open nu toch geen Grand Slam noemen?”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Gewezen Grand Slam-winnares Marion Bartoli laat weer van zich horen. “Je kan niet zeggen dat je één van de grootste toernooien hebt gewonnen als er zoveel speelsters ontbreken”, vindt ze.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bij Tennis Majors windt de Française er geen doekjes om: “Naar mijn mening zal de speelster die dit jaar de US Open wint, begrijpen dat ze niet echt een Grand Slam heeft gewonnen. Je kan niet zeggen dat je één van de grootste toernooien hebt gewonnen als twintig van de 32 beste speelsters ontbreken.”

“De winnares zal blij zijn met haar trofee en zeggen dat ze alle moeilijkheden heeft overwonnen, maar we kunnen dit toernooi toch moeilijk een Grand Slam noemen als er zoveel speelsters weigeren deel te nemen?”

Kritiek

Op Twitter krijgt Bartoli – vanzelfsprekend – kritiek voor haar uitspraken. O.a. Felix Auger-Aliassime (ATP-20) en Benoit Paire (ATP-22) zijn het oneens met haar.

Iemand anders merkt fijntjes op dat Bartoli bij het winnen van Wimbledon in 2013 geen enkele top 10-speelsters was tegengekomen in het toernooi en dus volgens haar eigen criteria “niet echt een Grand Slam heeft gewonnen”.

Afzeggingen

Ontdek hier wie er tot dusver al forfait gaf voor de US Open.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS