Home » Grand Slam » Australian Open » Barty knokt zich naar derde grandslamtitel

Barty knokt zich naar derde grandslamtitel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ashleigh Barty (WTA-1) heeft de Australian Open op haar naam geschreven. In een spannende finale klopte ze de Amerikaanse speelster Danielle Collins (WTA-30).

44 jaar na de laatste Australische winnares van de Australian Open heeft Barty de titel gegrepen op de Australian Open. In de finale ging de nummer één voorbij de Amerikaanse verrassing Collins.

Het was echter geen walk in the park voor Barty. In de eerste set ging bij ze bij 3-2 door de opslag van Collins. Barty liet haar tegenstandster niet meer terugkeren en greep de set met 6-3.

In de tweede set toonde Collins echter waarom ze in de finale stond. Met twee breaks ging de Amerikaanse naar een 5-1-voorsprong. Ze kon de set echter tot twee keer toe niet uitserveren. Barty keerde knap terug tot 5-5 en domineerde de tiebreak. Met 7-2 in de tiebreak maakte de nummer één na 1 uur en 27 minuten een einde aan de partij en greep zo de titel in Melbourne.

Voor Barty is het de derde grandslamtitel uit haar loopbaan. Ze won eerder al Roland Garros in 2019 en Wimbledon in 2021. Met de titel op de Australian Open verstevigt ze ook haar nummer éénpositie op de WTA-ranking.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS