Home » Roland Garros » Grand Slam » Barty pakt overtuigend eerste Grand Slam in Parijs

Barty pakt overtuigend eerste Grand Slam in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ashleigh Barty (WTA-8) heeft haar eerste grandslamtitel veroverd op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). In de finale was ze duidelijk beter dan toernooirevelatie Marketa Vondrousova (WTA-38).

Barty en Vondrousova moesten heel wat geduld oefenen totdat de halve finale tussen Novak Djokovic (ATP-1) en Dominic Thiem (ATP-4) afgelopen was. De Australische Barty nam een felle start en sloeg meteen een kloofje. Vondrousova leek wat onder de indruk van de omstandigheden, en zag de eerste set met 6-1 naar de Australische gaan.

In de tweede set bood Vondrousova meer weerwerk, maar ze slaagde er niet in om de partij te doen kantelen. Barty liet haar prooi niet meer los en won de set met 6-3. Dankzij haar zege op Roland Garros rukt de 23-jarige Barty op naar de tweede plaats op de WTA-ranking. Barty was erg gelukkig met de trofee: “”Ik ben erg trots op wat ik hier gepresteerd heb de afgelopen twee weken, het was magisch.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden