Home » Grand Slam » Wimbledon » Basile en Bailly dubbelen verder op Wimbledon

Basile en Bailly dubbelen verder op Wimbledon

Basile en Bailly dubbelen verder op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Belgische junioren Alessio Basile (ITF-65) en Gilles Arnaud Bailly (ITF-9) hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het dubbeltoernooi op Wimbledon. Alexander Blockx (ITF-38) ging meteen onderuit.

Bailly vloog op zondag naar de tweede ronde van het juniorentoernooi in het enkelspel op Wimbledon. In het dubbelspel boekte hij samen met de Tsjech Jakub Nicod (ITF-19) succes. Bailly en Nicod wonnen met 2-6, 7-5 en 10-8 tegen het Amerikaanse duo Aidan Kim (ITF-62) en Cooper Williams (ITF-34).

Basile bereikte ook de tweede ronde. Samen met de Slovaak Peter Benjamin Privara (ITF-26) ging de Belg in twee tiebreaks voorbij twee Britse wildcards, Phoenix Weir (ITF-126) en Hugo Coquelin (ITF-208). Basile verloor eerder wel meteen in de eerste ronde van het enkelspel.

Blockx kon het goede voorbeeld van zijn landgenotes niet volgen. Samen met de Amerikaan Leanid Boika (ITF-67) verloor hij met 6-2, 4-6 en 10-5 van het Zwitserse team Dylan Dietrich (ITF-42) en Kilian Feldbausch (ITF-8). Blockx plaatste zich eerder wel voor de tweede ronde in het enkelspel.

Alexander Blockx - © Richard Van Loon (toptennis.photos)
Alexander Blockx – © Richard Van Loon (toptennis.photos)

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws