Home » Geen categorie » Bastin, Heynemans en Bergs bij halvefinalisten in Maaseik

Bastin, Heynemans en Bergs bij halvefinalisten in Maaseik

Bastin, Heynemans en Bergs bij halvefinalisten in Maaseik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het juniorentoernooi van Maaseik, de LTA Maaseik Junior Open (Grade 4) hebben drie Belgen zich kunnen plaatsen voor de halve finales. In het dubbelspel staan er dan weer twee landgenoten in de finale.

Meisjes maken indruk tegen reekshoofden

Bij de meisjes stonden Gitte Heynemans (NR) en Juliette Bastin (ITF-512) bij de laatste acht. Als vierde reekshoofd was dat voor Bastin niet echt een verrassing, maar het was wel een aangename verrassing om Heynemans in de kwartfinales te zien staan. Zonder setverlies knokte de zestienjarige zich als enige niet-reekshoofd naar dat stadium van het toernooi. En daar stopte het nog niet. Tegen vijfde reekshoofd Emelie Luisa Schwarte (ITF-551) liet ze namelijk haar talent duidelijk zien. In de eerste set ging ze eerst goed mee met Schwarte om op het einde van de set toe te slaan: 7-5. Die setwinst lanceerde haar en Heynemans ging vrolijk verder op haar elan. Met 6-2 in de tweede set plaatste ze zich voor de halve finales. Daarin zal ze het opnemen tegen eerste reekshoofd Anastazja Rosnowska (ITF-276).

Ook de één jaar oudere Bastin plaatste zich probleemloos voor de halve finales. Met 6-1 en 6-3 liet zij geen spaander heel van zevende reekshoofd Vasiliki Karvouni (ITF-548). Bastin, die ook nog altijd haar eerste set moet prijsgeven, neemt het vrijdag op tegen elfde reekshoofd Wiktoria Rutkowska (ITF-848) voor een plaatsje bij de laatste vier.

Bergs houdt Belgische eer hoog bij de jongens

Bij de jongens schoot na woensdag Zizou Bergs nog als enige Belg over. Als tweede reekshoofd is alle hoop voor een Belgische titel dus op hem gevestigd. En daar gaat hij goed mee om. Met sterk tactisch en volwassen spel bereikte hij zonder al te veel moeite de kwartfinales, waarin hij de lijn gewoon doortrok. Vijfde reekshoofd Jochen Bertsch (ITF-453) kon – tot zijn eigen frustratie – geen oplossingen verzinnen om Bergs te destabiliseren en moest lijdzaam toezien hoe hij naar de slachtbank werd gevoerd. Met 6-4 en 6-2 verzekerde Bergs België van een halve finalist. In de halve finales moet de Berginator Jr. het opnemen tegen derde reekshoofd Niklas Schell (ITF-330).

Axana Mareen - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)
Axana Mareen – © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

Twee kansen op Belgische dubbeltitel

Ook in het dubbel doen de Belgen nog mee voor de titel. Bij de meisjes strijdt Axana Mareen (ITF-529) vrijdag aan de zijde van de Duitse Emelie Luisa Schwarte (ITF-551) voor de titel tegen een volledig Duits team. Bij de jongens probeert Bergs, samen met zijn compagnon Marvin Moeller (ITF-170), de titel op zijn palmares te schrijven. Daarvoor moeten zij wel nog eerst voorbij een Duitser en een Let ziet te geraken.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws