Home » Geen categorie » Battle of the sexes: de verfilming van een legendarische strijd

Battle of the sexes: de verfilming van een legendarische strijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De ‘Battle of the sexes’, een film over het duel tussen Bobby Riggs en Billie Jean King zal dit jaar verschijnen. In de hoofdrollen staan Emma Stone en Steve Carell.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De ‘Battle of the sexes’ is een verzamelnaam van verschillende tenniswedstrijden die tussen mannen en vrouwen werden uitgevochten in het verleden. Een van de meest memorabele uit de geschiedenis was deze tussen Billie Jean King en Bobby Riggs in 1973. Dat is het onderwerp van deze film van Simon Beaufoy.

De rol van King wordt gespeeld door Emma Stone en Bobby Riggs wordt vertolkt door Steve Carell. Het verhaal gaat over de aanloop naar deze legendarische wedstrijd tussen de 55-jarige Riggs, een voormalig grandslamkampioen en voormalig nummer één, en de 29-jarige King die dat jaar tien grandslams op haar naam had staan. King won de wedstrijd in straight sets 6-4, 6-3, 6-3 in een wedstrijd die de geschiedenis in ging.

Voor vrouwenrechten

“Ik dacht bij mezelf dat als ik deze wedstrijd niet zou winnen, we 50 jaar terug in de tijd zouden worden gekatapulteerd. Het zou het vrouwentennis verwoesten en het zelfvertrouwen van vrouwen aantasten.”, verklaarde King achteraf.

Hoe dan ook zou de ‘Battle of the sexes’ van King een van de eerste vrouwelijke supersterren in de sport maken in de Verenigde Staten. Ze stopte met competitie ruim tien jaar later met een totaal van twaalf grandslamtitels op haar palmares. Ook na haar carrière bleef ze actief om de vrouwen binnen het tennis te promoten. Dit deed ze door de WTA (Women’s Tennis Association, de tegenhanger van de ATP) mee te helpen oprichten. Ze was ook een tijd Fed Cup kapitein voor de Verenigde Staten.

De film komt in september van dit jaar uit in de Verenigde Staten. Er is nog geen releasedatum voor België, maar vermoedelijk zal dit op het einde van dit jaar zijn.

Bekijk hieronder de trailer:

koen

koen

MEER NIEUWS