Home » Grand Slam » Bautista Agut biedt excuses aan na gelekte video

Bautista Agut biedt excuses aan na gelekte video

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roberto Bautista Agut (ATP-13) heeft zich verontschuldigd voor zijn uitspraken. In een gelekte video noemde hij de quarantaine een “gevangenis met wifi”.

De 32-jarige Bautista Agut belandde dinsdag in het oog van de storm. In een video, die gelekt werd door zijn agent, vergeleek de Spanjaard zijn situatie met een “gevangenis met wifi”. Bautista Agut haalde fel uit naar de autoriteiten: “Deze mensen hebben absoluut geen idee over tennis, over oefencourts, over alles. Het is hier een complete ramp. Het is niet Tennis Australië die alles controleert, maar de overheid. Ik kan me niet inbeelden om zo twee weken te moeten leven.”

Excuses

Na de commotie die ontstond rond het filmpje, verontschuldigde Bautista Agut zich: “Ik wil mij verontschuldigen bij iedereen die zich beledigd voelt door een video die over mij verscheen. Het ging om een privégesprek dat uit zijn context gerukt werd en naar de media gestuurd werd zonder mijn toestemming. Mijn coach en ik volgen strikt alle protocollen die opgelegd werden door Tennis Australia en de overheid. Het zijn harde tijden voor iedereen en ik bedank iedereen die ervoor zorgt dat we opnieuw kunnen tennissen en iedereen die elke dag tegen Covid-19 vecht.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS