Home » Grand Slam » Wimbledon » Bautista Agut zorgt voor primeur op Wimbledon

Bautista Agut zorgt voor primeur op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-22) heeft voor het eerst in zijn carrière de halve finale bereikt op een grandslamtoernooi. Op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) was hij in vier sets te sterk voor de Argentijn Guido Pella (ATP-26).

Bautista Agut is bezig aan een sterk seizoen, begin dit jaar bereikte hij voor het eerst in zijn carrière de kwartfinale op de Australian Open. De Spanjaard presteerde ook sterk tegen Pella, hij won de eerste twee sets met 7-5 en 6-4. Pella trok in de derde set met 3-6 het laken naar zich toe, maar de Spanjaard won de vierde set met 6-3.

De 31-jarige Spanjaard staat in Wimbledon voor het eerst in zijn carrière in de halve finale van een Grand Slam. Het is ook de eerste keer dat twee Spanjaarden de halve finale bereikten op Wimbledon. In de strijd om een finaleticket moet hij aan de bak tegen nummer één van de wereld Novak Djokovic (ATP-1). In onderlinge duels staat het 7-3 voor de Serviër, maar Bautista Agut won wel hun confrontaties in Doha en Miami begin dit jaar.

Opmerkelijk weetje: normaal zou Bautista Agut nu zijn vrijgezellenfeest vieren op Ibiza. Zijn vrienden zullen echter afreizen naar Londen om voor hem te supporteren in de halve finale op vrijdag.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS