Home » Grand Slam » Wimbledon » Becker en Servische media zijn boos: “Djokovic verdient meer respect”

Becker en Servische media zijn boos: “Djokovic verdient meer respect”

Becker en Servische media zijn boos: “Djokovic verdient meer respect”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Boris Becker en de Servische media vinden dat Novak Djokovic (ATP-1) meer respect verdient na het binnenhalen van zijn zestiende grandslamtitel.

Becker, die Djokovic van 2013 tot 2016 bijstond op en naast het terrein, breekt in de Britse pers een lans voor zijn voormalige poulain. “Roger Federer (ATP-3) is de beste tennisser aller tijden en heeft recht op massa’s liefde van de fans, maar tegelijk mogen die fans wel iets meer respect opbrengen voor Novak ook”, vindt de Duitser. “Hij heeft Wimbledon intussen vijf keer heeft gewonnen.”

Ongewenst

Tijdens de afgelopen Wimbledonfinale was het vanaf de eerste balwisseling duidelijk dat het publiek massaal de kant van Federer koos. Becker begrijpt dat, maar vindt dat de fans na zestien grandslamtitels voor Djokovic wel eens mogen wakker worden. “Tennis stond voor Federer en Rafael Nadal (ATP-2), maar toen kwam plots Djokovic er als een soort ongewenste gast bij. Toch wordt het tijd dat de mensen zijn grootheid erkennen. Hopelijk is er volgend jaar meer balans in de steun van het publiek als beide kampioenen elkaar opnieuw treffen.”

Boris Becker - © Antenne Düsseldorf (Flickr)
Boris Becker – © Antenne Düsseldorf (Flickr)

Meerdere

“Wanneer er over het laatste punt wordt gesproken, gaat het over de misser van Federer. Over het succes van Djokovic wordt niet gerept”, klinkt het dan weer misnoegd in de Servische media. “Onze landgenoot zal misschien nooit zo populair worden als Federer of Nadal, maar hij is hun meerdere als het ertoe doet.”

In Servië is Djokovic alleszins wél volksheld nummer één. Zo postten de spelers van de Servische voetbalclub Rode Ster Belgrado op Instagram een filmpje waarin ze de overwinning van hun landgenoot vieren.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws