Home » Geen categorie » Belgen blijven succesvol in Koksijde

Belgen blijven succesvol in Koksijde

Belgen blijven succesvol in Koksijde

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Koksijde (België, $ 15 000) hebben Niels Desein (ATP-968), Jonas Merckx (ATP-) en Julien Cagnina zich geplaatst voor de kwartfinale. Eerder schaarden ook Omar Salman (ATP-709) en Jeroen Vanneste (ATP-922) zich bij de laatste acht.

In het eerste duel van de dag nam Desein het op Maxime Authom (ATP-362). Desein verraste het topreekshoofd en won met 6-3 en 6-1 in iets minder dan een uur. Zevende reekshoofd Romain Barbosa (ATP-543) redde het niet tegen de Chileen Marcelo Plaza (ATP-1561), onze landgenoot ging met 6-4 en 6-3 onderuit.

Zesde reekshoofd Merckx haalde het na een felbevochten partij met 3-6, 6-4 en 6-3 van Maxime Pauwels (ATP-1286). Ook derde reekshoofd Cagnina staat in de kwartfinale, hij versloeg de Australiër Colin Sinclair (ATP-1948) met 6-2 en 6-2.

Jonas Merckx - © Nick Verhaeghe
Jonas Merckx – © Nick Verhaeghe

In de kwartfinale neemt Vanneste het op tegen Tak Khunn Wang (ATP-963), Salman ontmoet Antoine Hoang (ATP-429). Desein neemt het op tegen Plaza en Cagnina en Merckx strijden onderling om een ticket voor de halve finale.

Salman en Barbosa naar dubbelfinale

Salman (ATP D-765) plaatste zich met Barbosa (ATP D-633) voor de finale in het dubbelspel. Ze waren met 6-4 en 7-5 te sterk voor Aziz Dougaz (ATP D-806) en Alexis Klegou (ATP D-680). In de finale ontmoeten ze de Franse tandem Hoang (ATP D-271) en Wang (ATP D-490).

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws