Home » Geen categorie » Belgen boeken wisselend succes in Bangkok

Belgen boeken wisselend succes in Bangkok

Belgen boeken wisselend succes in Bangkok

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannick Mertens (ATP-251) heeft in zijn eerste ronde een duidelijke overwinning geboekt op het Challenger-toernooi van Bangkok ($ 50 000 +H). Yannik Reuter (ATP-206) heeft dit goede voorbeeld niet kunnen volgen en ging in twee sets onderuit tegen Blaz Kavcic (ATP-217).

Mertens stond in zijn eerste match van 2017 tegenover de linkshandige Fransman Jonathan Eysseric (ATP-242). Hij vond meteen zijn juiste ritme en won uiteindelijk met 6-4 en 6-2. De Belg komt nu uit tegen de als vierde geplaatste Henri Laaksonen (ATP-136).

Reuter moest het in zijn eerste ronde opnemen tegen de 29-jarige Sloveen Kavcic. Die stond in 2012 nog als 68ste genoteerd op de wereldranglijst maar is intussen weggezakt tot buiten de top 200. Reuter kon geen vuist maken en verloor eenvoudig met 2-6 en 1-6.

Yannik Reuter - © Philippe Buissin (Imagellan)
Yannik Reuter –
© Philippe Buissin (Imagellan)

Eerder werd Reuter (NG) ook al uitgeschakeld in het dubbelspel. Aan de zijde van de Duitser Jeremy Jahn (ATP D-858) verloor hij in een nipte wedstrijd tegen de vierde reekshoofden. Kevin Krawietz (ATP D-135) en Albano Olivetti (ATP D-114) waren met 5-10 in de supertiebreak te sterk na 7-5 en 6-2 in de eerste twee sets.

Voor Mertens (ATP D-496) duurt het dubbeltoernooi wel nog even verder. Samen met de Spanjaard Jordi Samper-Montana (ATP D-750) vloerde hij een Thais koppel dat uitgenodigd werden door de organisatie. Met 4-6, 6-1 en 10-8 in de supertiebreak bleken Patcharapol Kawin (ATP D-1391) en Herapath Sirijatiyaporn (NG) net iets te kort te schieten tegen het Belgisch-Spaans duo.

koen

koen

Meer nieuws