Home » Geen categorie » Belgen domineren in Eupen

Belgen domineren in Eupen

Belgen domineren in Eupen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Eupen (België, $ 15 000) is een succes voor de Belgen. Maar liefst drie Belgen konden zich plaatsen voor de halve finales.

Door het slechte weer werden er gisteren twee partijen van Belgen afgewerkt. In de tweede ronde liet Romain Barbosa (ATP-540) zich verrassen door Colin Sinclair (ATP-1870). Hij ging onderuit met 4-6 en 2-6. Jeroen Vanneste (ATP D-967) zag een einde aan zijn dubbelavontuur aan de zijde van Michiel de Krom (ATP D-868). In de halve finale gingen ze met 4-6, 6-7 (1) onderuit tegen Tom Schonenberg (ATP D-599) en Colin van Beem (ATP D-604), de eerste reekshoofden.

Christopher Heyman - © K.T.C. Eupen
Christopher Heyman – © K.T.C. Eupen

Vandaag werden nog drie partijen van de tweede ronde afgewerkt. Jolan Cailleau (ATP-906) verloor van Antoine Hoang (ATP-422) met 4-6 en 2-6. Christopher Heyman (ATP-452), wiens partij gisteren werd stilgelegd, moest diep gaan tegen de Chileense kwalificatiespeler Juan Carlos Saez (ATP-965). Na bijna tweeënhalf uur stonden de 6-4, 4-6, 7-6 (5) setstanden op het scorebord.

Drie Belgen naar de halve finales

In de kwartfinales werd er tussen Jonas Merckx (ATP-537) en Germain Gigounon (ATP-516) een Belgisch duel uitgevochten. Na twee nipte sets wist Merckx in de beslissende set duidelijk het verschil te maken. De partij duurde twee uur en 44 minuten. Merckx haalde de zege binnen met 4-6, 7-5 en 6-0.

Merckx neemt het nu op tegen Yannick Vandenbulcke (ATP-446) die meer dan drie uur nodig had om afstand te nemen van zijn tegenstander. Tegen de Nederlander Jelle Sels (ATP-741) kon de Belg winnen met 6-1, 5-7 en 7-5. Aan het begin van de zomer speelden Merckx en Vandenbulcke hun eerste enige ontmoeting. Vandenbulcke was toen de sterkste.

Heyman moest voor de tweede keer aan de slag vandaag. De Belg kon het deze keer vlugger afwerken. Na anderhalf uur stond de 6-3, 6-4 overwinning voor Heyman tegen Sinclair vast. In de halve finale neemt hij het op tegen de winnaar van de partij tussen Hoang en Billy Harris (ATP-810).

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws