Home » Grand Slam » Wimbledon » Belgen glijden uit op gras van Wimbledon

Belgen glijden uit op gras van Wimbledon

Belgen glijden uit op gras van Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het ene grasveld is het andere niet. Terwijl de Belgische voetbalwereld juicht om de eerste overwinning van de Belgen in de Wereldbeker, treurt de tenniswereld om de de uitschakeling van alle Belgen in de kwalificaties van Wimbledon.

An-Sophie Mestach (WTA-145) was de enige Belgische die bij de vrouwen probeerde om een ticket voor de hoofdtabel weg te kapen. Daarbij had ze echter de loting niet aan haar kant. Met Française Claire Feuerstein (WTA-112) kreeg ze namelijk meteen in de eerste ronde het zevende reekshoofd tegen. Ook in onderlinge duels trok Mestach met 0-2 aan het kortste eind, en dus ging ze als underdog de partij in. In de eerste set zat er echter heel weinig verschil tussen beide speelsters. Tot 5-6 gaven ze elkaar geen duimbreed toe. Toen Feuerstein echter een versnelling plaatste was het over en out voor Mestach: 5-7. In de tweede set kwam de Belgische die slag nooit meer echt te boven, en even later stond ook de 2-6 op het bord. Exit Mestach dus.

En daarmee zette AnSo de toon voor dag 2 van Wimbledon. Later op de dag volgden namelijk ook Germain Gigounon (ATP-258), Ruben Bemelmans (ATP-181) en Steve Darcis (ATP-389) dat voorbeeld. Gigounon nam het in de tweede ronde op tegen de Japanner Yuichi Sugita (ATP-143), het 24ste reekshoofd. Die had in de eerste ronde ook al Yannick Mertens (ATP-247) naar huis gestuurd en nu wou hij hetzelfde doen met Gigounon. In de eerste set lukte hem dat niet, in tegendeel zelfs. Gigou nam de wedstrijd in handen en pakte de set met 6-3. Daarna kwam het rankingverschil echter duidelijker in beeld. Sugita drukte door en pakte zowel set twee als set drie met 3-6.

Ook Ruben Bemelmans ziet vroegtijdig een eind komen aan zijn grasseizoen. Tegen de Duitser Tim Puetz (ATP-218) kwam hij er eigenlijk nooit aan te pas. Met 4-6 en 2-6 plaatste Puetz zich zonder problemen voor de laatste kwalificatieronde.

Tot slot zal ook Steve Darcis dit jaar de hoofdtabel niet halen, en zal hij dus onmogelijk opnieuw kunnen stunten. Tegen de Duitser Daniel Brands (ATP-130), het 16de reekshoofd, had hij nochtans twee sets lang de bovenhand. Bij 6-3 en 5-5 liep het echter mis. Brands schakelde een niveau hoger en the Shark, die net uit blessure komt, kon niet meer volgen: 5-7 en 2-6.

En zo zullen dus David Goffin (ATP-104), Kirsten Flipkens (WTA-24), Yanina Wickmayer (WTA-54) en Alison Van Utyvanck (WTA-93) de Belgische kleuren moeten verdedigen op het hoofdtoernooi. De loting daarvoor gebeurt vrijdag.

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws