Home » Geen categorie » Belgen goed op dreef in Frankrijk

Belgen goed op dreef in Frankrijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Heel wat Belgische meisjes nemen deze week deel aan het toernooi van Amiens (Frankrijk, $ 15 000). Vier meisje zijn al zeker van hun plaats op de hoofdtabel, terwijl de andere meisjes vandaag nog hun laatste ronde afwerken.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het toernooi begon uitstekend voor Eugénie Chapelle (WTA-NR) die makkelijk met 6-1 en 6-1 won van de Russische Ksenia Kolesnikova (WTA-NR) in de eerste ronde. In de tweede ronde wist Chapelle het eerste reekshoofd naar huis te slaan in drie sets. Vandaag speelde ze haar laatste ronde in de kwalificaties tegen de Nederlandse Claire Verwerda (WTA-NR), maar helaas moest ze de duimen leggen in een spannende driesetter die ze uiteindelijk verloor met 7-5, 1-6 en 6-7(8).

In de eerste ronde van diezelfde kwalificaties waren er ook twee Belgische onderonsjes, waarbij Pauline Demel (WTA-NR) en het negende reekshoofd Victoria Smirnova (WTA-1048) het tegen elkaar opnamen. V. Smirnova won het duel met 6-3 en 6-3 net zoals haar zus Anastasia Smirnova (WTA-1048), het achtste reekshoofd. Zij won tegen de Nederlandse Annelou Nab (WTA-NR) en kwalificeerde zich zo net als zuslief voor de tweede ronde. Later kon A. Smirnova zich niet plaatsen voor de laatste ronde, maar V. Smirnova wel. Ze speelt vandaag haar laatste ronde en plaatst zich bij winst voor de hoofdtabel.

In het andere Belgische duel ging het tussen Laure Line Glaude (WTA-NR) en Mathilde Dury (WTA-NR). Het was uiteindelijk Dury die aan het langste eind trok met 6-3, 4-6 en 6-2, maar later verloor ze in de laatste ronde van de kwalificaties. Margaux Maquet (WT-NR) en Celine El Ghali (WTA-NR) slaagden er niet in om voorbij de eerste ronde te geraken.

Hoofdtabel

Op de hoofdtabel mag Caterine Chanterine (WTA-784) zich opmaken voor een duel tegen de Zwitserse Chiara Grimm (WTA 596). Deborah Kerfs (WTA 517) krijgt de Franse Fiona Codino (WTA-767) voorgeschoteld en Klaartje Liebens (WTA-583) mag het opnemen tegen de Duitse Yana Morderger (WTA-543). Elyne Boeykens (WTA-342) moet als vierde reekshoofd nog even wachten op haar tegenstander uit de kwalificaties.

Alle laatste rondes van de kwalificaties worden vandaag gespeeld alsook enkele wedstrijden van de hoofdtabel.

koen

koen

MEER NIEUWS