Home » Grand Slam » Australian Open » Belgen goed vertegenwoordigd op kwalificaties Australian Open

Belgen goed vertegenwoordigd op kwalificaties Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Maar liefst zeven landgenoten nemen komende zondag deel aan de kwalificaties van de Australian Open (Australië, Grand Slam). Youngster Lara Salden (WTA-246) maakt haar debuut op de kwalificatietabel van een Grand Slam.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Op zondag 10 januari starten de kwalificaties van de Australian Open. Voor het eerst zullen die niet in Australië gespeeld worden ten gevolge van de coronapandemie.

Vrouwen

Greet Minnen (WTA-110), Ysaline Bonaventure (WTA-122), Marie Benoit (WTA-237) en de eerder vernoemde Salden zullen onze vrouwelijke delegatie vormen voor de kwalificaties. Zij zullen hun geluk beproeven in Dubai waar het vrouwenkwalificatietoernooi plaatsvindt. Indien zij erin slagen om hun drie kwalificatiewedstrijden te winnen, vervoegen ze Elise Mertens (WTA-20), Alison Van Uytvanck (WTA-64) en Kirsten Flipkens (WTA-86) die reeds geplaatst zijn op de hoofdtabel.

Mannen

Bij de mannen zullen Kimmer Coppejans (ATP-175), Ruben Bemelmans (ATP-225) en Arthur De Greef (ATP-338) zich via de kwalificaties op de hoofdtabel proberen te knokken. Hun campagne zal plaatsvinden in Doha waar het kwalificatietoernooi van de mannen gehouden wordt. David Goffin (ATP-16) is momenteel de enige mannelijke Belg die reeds geplaatst is voor het hoofdtoernooi.

Sam Milde

Sam Milde

MEER NIEUWS