Home » Geen categorie » Belgen halen één op drie op tweede kwalificatiedag Rosmalen

Belgen halen één op drie op tweede kwalificatiedag Rosmalen

Belgen halen één op drie op tweede kwalificatiedag Rosmalen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Topshelf Open in het Nederlandse Rosmalen kon enkel Ruben Bemelmans (ATP-95) zich plaatsen voor de tweede kwalificatieronde. De andere Belgen, An-Sophie Mestach (WTA-111) en Ysaline Bonaventure (WTA-189), werden uitgeschakeld.

Bemelmans, derde reekshoofd in de kwalificaties, ontdeed zich in twee sets van thuisspeler Boy Westerhof (ATP-229). De eerste set trok de Belg vlot naar zich toe (6-2), in de tweede set waren beide spelers erg aan elkaar gewaagd. Een tiebreak moest soelaas brengen. Daarin keek Bemelmans al snel tegen een mini-break aan, maar met sterk tennis zette hij de scheve situatie meteen terug recht: 7-4. In de tweede en beslissende kwalificatieronde moet Bemelmans de baan op tegen Fransman Kenny De Schepper (ATP-139).

De Belgische vrouwen zijn allemaal uitgeschakeld voor de hoofdtabel. Na Elise Mertens (WTA-193) op vrijdag, verloren zaterdag ook Bonaventure en Mestach hun wedstrijd. Bonaventure kende met de zeventienjarige Jelena Ostapenko (WTA-152) uit Letland een wel heel taaie opponente. De wedstrijd verliep bitsig en de Belgische beschuldigde Ostapenko er zelfs van haar “bitch” te hebben genoemd. De Letse trok het laken uiteindelijk naar zich toe met 6-4, 4-6 en 6-2.

Mestach moest zaterdag haar eerste ronde wedstrijd nog afwerken. Tegen de Tsjechische Andrea Hlavackova (WTA-190) werd het een heuse thriller. De Belgische, die naar verluidt pas ziek was geweest, moest uiteindelijk in een tiebreak in de derde set het onderspit delven: 6-4, 1-6 en 7-6 (2).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws