Home » Xtra » Belgen hebben drukke week voor de boeg

Belgen hebben drukke week voor de boeg

Belgen hebben drukke week voor de boeg

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De vakantie zit er nu echt op voor de tennissende Belgen. Hoewel het seizoen vorige week nog op gang moest komen in de lagere regionen, zijn ook die toernooien vanaf week 3 volledig in rotatie.

39, zoveel Belgen zullen er in week 3 van 2015 deelnemen aan een internationaal toernooi. Tel Greet Minnen, die vanaf zaterdag 17 januari meedoet aan een belangrijk juniorentoernooi, daar nog bij en je zit aan een mooi rond getal. Geen idee wie je zal moet volgen? Tennisplaza België helpt je en maakte een overzicht van de spelers die je de komende week zeker niet mag missen.

Onze toppers pikten down under allemaal nog een toernooitje uit als ultieme voorbereiding op de Australian Open, die op 19 januari van start gaat. Zo wordt het zeker uitkijken naar David Goffin (ATP-22) die op papier als tweede reekshoofd een behoorlijke kans maakt om met de overwinning naar huis te gaan in Sydney (ATP 250, $ 494 310). Nog in Sydney (Premier, $ 731 000) komt ook Yanina Wickmayer (WTA-74) in actie. Via de kwalificaties probeert ze een plaatsje op de hoofdtabel af te dwingen. Ook An-Sophie Mestach (WTA-98) en Alison Van Uytvanck (WTA-106) proberen zich te kwalificeren voor een hoofdtabel, maar dan die van Hobart (International, $ 250 000). Kirsten Flipkens is daar al zeker van haar stekje, en wil nog wat matchritme opdoen voordat ze naar Melbourne afzakt.

Negen Belgen zijn daar al. Zij leggen daar op dit moment de laatste hand aan hun voorbereidingen voordat ze op woensdag starten in de kwalificaties van het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Voor Ysaline Bonaventure (WTA-194) wordt het ongetwijfeld spannend, aangezien het de allereerste keer is dat ze aantreedt op een Grand Slam. Als enige Belgische vrouw zal ze echter haar mannetje moeten staan tussen al de Belgische testosteron. Met Steve Darcis (ATP-158), Ruben Bemelmans (ATP-172), Kimmer Coppejans (ATP-183), Niels Desein (ATP-203), Maxime Authom (ATP-209), Arthur De Greef (ATP-234) en naar alle waarschijnlijkheid Yannick Mertens (ATP-255) – hij balanceert op dit moment nog op het randje van toelating tot de kwalificatietabel – wagen namelijk maar liefst acht Belgen hun kans voor die felbegeerde hoofdtabeltickets.

Maar wie geen zin heeft in de drukte of hitte van de Australian Open en haar voorbereidingstoernooien heeft ook nog heel wat om naar uit te kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het eerste toernooi van het jaar voor de ambitieuze Elise Mertens (WTA-247)? Zij liet in een interview met TVL kennen dat ze dit jaar nog wil deelnemen aan minstens een kwalificatietoernooi van een Grand Slam. De tocht om die doelstelling te behalen begint ze met een drieweekse ronde door Amerika met een start in Plantation (ITF, $ 25 000).

Nog zo’n jonge talenten zijn Jeroen Vanneste (ATP-1 067) en Omar Salman (ATP-898). Vanneste, 20, pakt in Egypte (ITF, $ 10 000) de draad terug op na een blessuregevuld 2014. Voor de 18-jarige Salman wordt het dan weer het eerste volledige jaar bij de profs, en dat start hij samen met Christopher Heyman (ATP-904) in de kwalificaties van een Duits ITF-toernooi ($ 10 000).

Tot slot wordt het ook nog uitkijken naar een oude bekende: Olivier Rochus. Nu hij officieel met ‘pensioen’ is, heeft hij zich toegelegd op het coachen van Julien Cagnina (ATP-275). Die kwam enkele punten tekort voor de kwalificaties van de Australian Open, maar treurt daar niet om en reist naar Casablanca. Op de lokale Challenger (€ 42  500) vinden we ook nog Germain Gigounon (ATP-294), Yannik Reuter (ATP-354) en Joris De Loore (ATP-378) tegen, al zullen die laatste twee nog wel via de kwalificaties een plekje op de hoofdtabel moeten bemachtigen.

Het volledige overzicht van de inschrijvingen voor week 3 kan je terugvinden op onze inschrijvingen-pagina.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws