Home » Geen categorie » Belgen kennen geen succes in Tempe

Belgen kennen geen succes in Tempe

Belgen kennen geen succes in Tempe

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het challengertoernooi van Tempe ($75 000) was het geen succesvolle dag voor onze Belgische tennissers. 

Kimmer Coppejans op zoek naar beste vorm

Kimmer Coppejans (ATP-187) heeft zijn goede vorm nog niet beet. Hij verloor in de eerste ronde tegen de Amerikaanse thuisspeler Tennys Sandgren (ATP-198). In een spannende openingsset waar de breaks geen en weer gingen kon Sandgren nipt aan het langste eind trekken. Hij won de set met 7-6(8). In de tweede set vielen er minder breaks maar Sandgren had het beste spel. Na net geen twee uur spelen moest Coppejans het toernooi verlaten met 7-6(8) en 6-4 als eindscore.

Ook in het dubbelspel was Coppejans (ATP D-410) niet succesvol. Aan de zijde van de Japanner Akira Santillan (ATP D-267) verloren ze met 6-3 en 6-4 van het Brits-Amerikaanse duo Luke Bambridge (ATP D-190) en Mackenzie McDonald (ATP D-268).

Michael Geerts kan niet stunten

Wildcard speler Michael Geerts (ATP-583) stond voor een moeilijke opdracht tegen de als zesde geplaatste Teymuraz Gabashvili (ATP-161). De ervaren Rus stond vorig jaar nog in de top 50 van de wereld. Geerts kon een aantal breakpunten versieren en er één van verzilveren. Gabashvili ging op zijn beurt vier keer door de opslag van de jonge Antwerpenaar en won met 6-2 en 6-3.

(null)

(null)

Geen stunt voor Yannick Mertens

Ook Yannick Mertens (ATP-247) stond voor een zware opdracht tegen het vijfde reekshoofd Marco Trungelliti (ATP-160). Mertens verloor in drie sets maar maakte het de Italiaan wel knap lastig. Onze Belg won de openingsset in een tiebreak 7-6(5) waarna hij de volgende twee sets aan Trungelliti moest laten met 4-6 en 3-6.

koen

koen

Meer nieuws