Home » Brussels Open » Belgen kennen hun tegenstanders op Brussels Open

Belgen kennen hun tegenstanders op Brussels Open

Belgen kennen hun tegenstanders op Brussels Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zaterdagmiddag werd de loting voor de hoofdtabel van de Brussels Open uitgevoerd. In de pot zaten drie Belgen: Kirsten Flipkens, Yanina Wickmayer en Alison Van Uytvanck.

“Loting voor het toernooi van Brussel met Dominique Monami, Kirsten Flikens en Alison Van Uytvanck.”

De loting zorgde er voor dat alle Belgen heel kort bij elkaar kwamen te staan. Kirsten Flipkens (WTA-21), vijfde reekshoofd in Brussel, moet het in de eerste ronde opnemen tegen de Amerikaanse Madison Keys (WTA-60). Yanina Wickmayer (WTA-42) moet de baan op tegen een andere Amerikaanse: Jamie Hampton (WTA-62). Voor beide Belgische tennissers wordt het de eerste keer dat ze hun tegenstander in de ogen kijken. Maar wanneer beiden hun eerste ronde overleven, dan volgt er in de tweede ronde – net zoals eerder deze week – opnieuw een duel tussen de twee beste Belgische tennissers van het moment.

Alison Van Uytvanck (WTA-168) moet echter nog even wachten voordat ze haar tegenstandster kent. De loting koppelde haar namelijk aan een kwalificatiespeelster. Mocht ze er in slagen om die kwalificatiespeelster naar huis te spelen, dan wacht het tweede reekshoofd, de Italiaanse Roberta Vinci (WTA-15) – die een vrijstelling krijgt in de eerste ronde – haar op in de tweede ronde. Mocht ze ook die horde met succes nemen, dan kan ze in de kwartfinale Kirsten Flipkens of Yanina Wickmayer ontmoeten.

“Flipkens en Van Uytvanck voor de hoofdtabel”

Andere interessante eerste rondes in Brussel zijn de ontmoetingen tussen Stephens en Pironkova, tussen Lepchenko en Jovanovski en tussen Kanepi en Cibulkova. De volledige loting kan u hier vinden.

Ondertussen zijn ook de eerste kwalificatiewedstrijden van start gegaan. Normaal zouden die om 10 uur op zaterdagochtend begonnen zijn, maar door de regen waren de terreinen in Brussel onbespeelbaar. Daardoor werd er uitgeweken naar Grimbergen. Het center court wordt ondertussen bewerkt en zou wel bespeelbaar moeten zijn zodat Ysaline Bonaventure (WTA-405) en  Elyne Boeykens (WTA-486) hun eerste kwalificatiewedstrijd wel gewoon onder het Atomium kunnen afwerken.

“De terreinen zijn niet droog op de Primerose club”

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws