Home » Grand Slam » US Open » Belgen kennen loting op US Open

Belgen kennen loting op US Open

Belgen kennen loting op US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-62), Elise Mertens (WTA-32), Alison Van Uytvanck (WTA-42), Greet Minnen (WTA-109) en Maryna Zanevska (WTA-98) kennen hun tegenstanders op de US Open.

Vijf Belgen staan rechtstreeks op de hoofdtabel van de US Open. Goffin moet het in de eerste ronde opnemen tegen het zesentwintigste reekshoofd Lorenzo Musetti (ATP-30) uit Italië.

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography
Elise Mertens – © Jimmie48 Tennis Photography

Bij de vrouwen is Mertens het 32e reekshoofd. Ze treft in de eerste ronde de Roemeense speelster Irina-Camelia (WTA-34) die net twee plekjes lager gerangschikt staat.

Greet Minnen - © Leo Stolck
Greet Minnen – © Leo Stolck

Minnen speelt in de eerste ronde tegen ex-US Openwinnares Sloane Stephens (WTA-53). Als ze de eerste ronde overleeft, volgt waarschijnlijk een duel met topreekshoofd Iga Swiatek (WTA-1).

Alison Van Uytvanck - © Jimmie48 Tennis Photography
Alison Van Uytvanck – © Jimmie48 Tennis Photography

Van Uytvanck neemt het op tegen de 41-jarige Venus Williams (WTA-1445) die een wildcard kreeg van de organisatie. Williams won in 2000 en 2001 de US Open.

Maryna Zanevska - © Jimmie48 Tennis Photography
Maryna Zanevska – © Jimmie48 Tennis Photography

Zanevska kruist de degens eveneens met een Amerikaanse tegenstrever. In haar eerste ronde volgt een duel met CoCo Vandeweghe (WTA-124). Ook Ysaline Bonaventure (WTA-151), Zizou Bergs (ATP-155) en Yanina Wickmayer (WTA-526) kunnen de hoofdtabel nog bereiken. Ze moeten nog twee kwalificatierondes winnen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws