Home » Grand Slam » Wimbledon » Belgen kennen opponenten op Wimbledon

Belgen kennen opponenten op Wimbledon

Belgen kennen opponenten op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op vrijdag werd de loting bekendgemaakt voor het derde Grand Slam toernooi van het jaar. De drie Belgische vrouwen loten niet ongunstig, de mannen staan voor een zwaardere opgave.

David Goffin (ATP-15) werd aangeduid als zestiende reekshoofd en speelt in de eerste ronde tegen kwalificatiespeler Horacio Zeballos (ATP-128). De dertigjarige Argentijn piekte in 2013 op de 39e plaats op de rankings. Goffin en Zeballos staan voor de derde keer tegenover elkaar. De Argentijn won vorig jaar met 7-5 en 6-3 in Miami, maar onze landgenoot haalde het met 6-3 en 6-1 in Bordeaux. In de achtste finale kan Goffin Roland Garros-winnaar Stan Wawrinka (ATP-4) ontmoeten.

Ruben Bemelmans (ATP-95) staat voor een moeilijke opgave tegen twintigste reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-22) uit Spanje. Bemelmans wist wel hun twee eerdere ontmoetingen in 2008 en 2012 te winnen. Ook Steve Darcis (ATP-77) moet aan de bak tegen een Spaanse reekshoofd. Hij treft de 33-jarige Feliciano Lopez (ATP-16). Darcis versloeg de Spanjaard in 2011 in de Davis Cup, maar Lopez was in 2012 wel de beste op het gras van Queen’s.

Roland Garros-kwartfinaliste Alison Van Uytvanck (WTA-45) treft de Amerikaanse dubbelspecialiste Bethanie Mattek-Sands (WTA-157) in de eerste ronde. Het wordt hun eerste ontmoeting. Kirsten Flipkens (WTA-96) ontmoet de hogergeplaatste Annika Beck (WTA-69) uit Duitsland. In onderlinge ontmoetingen staat het 1-1, maar Flipkens won hun laatste ontmoeting in Katowice dit jaar.

Yanina Wickmayer (WTA-88) lijkt met Elizaveta Kulichkova (WTA-109) een haalbare kaart getroffen te hebben, vorig jaar versloeg ze de Russische met twee keer 6-4 in Moskou. De tweede ronde wordt mogelijk wel een pak moeilijker met mogelijke duels Wickmayer vs. Keys (WTA-21), Van Uytvanck vs. Ivanovic (WTA-7) en Flipkens vs. Azarenka (WTA-23).

Flipkens, Van Uytvanck en Goffin komen op maandag in actie op Wimbledon, Darcis, Bemelmans en Wickmayer op dinsdag.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws