Home » Geen categorie » Belgen kennen tegenstanders in Rosmalen, Bemelmans uitgeschakeld

Belgen kennen tegenstanders in Rosmalen, Bemelmans uitgeschakeld

Belgen kennen tegenstanders in Rosmalen, Bemelmans uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Topshelf Open is David Goffin (ATP-18) het topreekshoofd bij de mannen. Kirsten Flipkens (WTA-71) en Alison Van Uytvanck (WTA-93) verdedigen de Belgische eer bij de vrouwen, Ysaline Bonaventure (WTA D-78) komt in actie in het dubbelspel. Ruben Bemelmans (ATP-95) werd uitgeschakeld in de tweede kwalificatieronde.

In de eerste ronde speelde Bemelmans een sterke wedstrijd tegen Boy Westerhof (ATP-229), maar in zijn tweede kwalificatieronde kende hij meer problemen met Kenny De Schepper (ATP-139). De Fransman stuurde het derde reekshoofd in twee sets met 6-4 en 6-3 naar huis in 57 minuten. Eerder overleefden An-Sophie Mestach (WTA-111), Ysaline Bonaventure (WTA-189) en Elise Mertens (WTA-193) de kwalificaties niet.

Topreekshoofd Jo-Wilfried Tsonga (ATP-15) moest in extremis afzeggen met een buikspierblessure. Daardoor komt Goffin als best geplaatste speler aan de start in Rosmalen. In de eerste ronde is hij vrijgesteld, daarna volgt een duel met Jurgen Melzer (ATP-110) of een kwalificatiespeler.

Op maandag moet Flipkens de baan op tegen de Japanse Kurumi Nara (WTA-55), het wordt hun eerste ontmoeting. Van Uytvanck krijgt nog een dagje extra rust en maakt zich op voor een duel met de Russische Evgeniya Rodina (WTA-90), ook zij treffen elkaar voor het eerst.

In het dubbeltoernooi speelt Bonaventure aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs (WTA D-105). Ze ontmoeten Belinda Bencic (WTA D-139) en Katerina Siniakova (WTA D-59) in de eerste ronde, eveneens op maandag.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws