Home » Grand Slam » Roland Garros » Belgen krijgen tweede kans op Roland Garros

Belgen krijgen tweede kans op Roland Garros

Belgen krijgen tweede kans op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Door het slechte weer in Parijs werden woensdag meer dan de helft van de kwalificatiewedstrijden afgelast. Donderdag proberen ze op Roland Garros opnieuw om de tweede rondes van de kwalificaties af te werken, met daarbij vier Belgen.

Ruben Bemelmans (ATP-164), Kimmer Coppejans (ATP-221), Niels Desein (ATP-235) en Maxime Authom (ATP-236) hadden normaal hun tweede wedstrijd woensdag moeten spelen. Door de verschillende regenbuien die zich in en rond Parijs schuilhielden, werd het hele speelschema echter in de war gegooid. Al rond de middag werd duidelijk dat Bemelmans, Coppejans en Authom hun wedstrijd pas donderdag zouden spelen, en even later werd ook de partij van Desein uitgesteld.

Hoewel het weer er op donderdag ook niet goed uitziet, worden de eerste regenbuien pas rond 15 uur verwacht. Gelukkig voor de Belgen staan zij telkens als eerste match op hun court gepland, waardoor ze normaal niet gehinderd kunnen worden door de regen. Eén ding is wel zeker: er staat minstens een Belg in de derde ronde van de kwalificaties, aangezien Bemelmans en Coppejans de degens moeten kruisen.

 

[alert type=”info” title=”Programma dag Q3″]

Maxime Authom (ATP-234) vs. [28] Samuel Groth (AUS | ATP-143)
Court 8, 10 uur

Niels Desein (ATP-235) vs. Thanasi Kokkinakis (AUS | ATP-393)
Court 10, 10 uur

Kimmer Coppejans (ATP-221) vs. Ruben Bemelmans (ATP-164)
Court 16, 10 uur[/alert]

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws