Het Belgische rolstoeltennisteam zal net als vorig jaar strijden voor het brons op de World Team Cup in Nederland. Ze verloren hun halve finale tegen een oppermachtig Groot-Brittannië met 2-0.

In het druilerige Alphen aan de Rijn, Nederland moesten de Belgische rolstoeltennissers stunten tegen GBR om een plaats in de finale te bemachtigen. Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-21) moest het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Gordon Reid (ITF Wheelchair-5), de Paralympische kampioen van 2016 en dat was nog een niveau te hoog voor onze jonge belofte. De 17-jarige Nielenaar kreeg op geen enkel moment vat op het tempo van de Brit en hij verloor kansloos met 6-0 en 6-1. Alle ogen waren dus gericht op een megaprestatie van Joachim Gérard (ITF Wheelchair-9) tegen de nummer een van de wereld, Alfie Hewett. Gérard kon sinds zijn verlies in de halve finale op de Paralympische Spelen in 2016 slechts een keer winnen tegen zijn Brits zwarte beest. In de eerste set was het Hewett die het heft in handen nam en won met 3-6. Tijdens de tweede set kwam  onze landgenoot met meer vertrouwen voor de dag en won vlot met 6-2 en ging in de derde set verder op zijn elan tot een 2-0 voorsprong. De Belg kon dit niveau echter niet behouden en de Britse nummer een bracht de stand op 2-3 en 40 gelijk, vooraleer de regen de wedstrijd deed stilleggen. Na een uurtje konden de spelers de wedstrijd terug verder zetten, maar die regenpauze had er voor Gérard geen goed aan gedaan. Onze landgenoot reeg de unforced errors aan elkaar en moest zijn meerdere erkennen, waardoor hij geen enkele game meer kon winnen en het werd 2-6.

Bronzen medaille

Net als vorig jaar zullen de Belgen dus strijden voor de derde plaats. De tegenstander komt uit de ontmoeting tussen titelhouder Frankrijk en Japan, maar de winnaar – of in dit geval de verliezer – was momenteel nog niet bekend. Al bij al toch al zeker een mooie prestatie van onze Belgische rolstoeltennissers!

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Ronny op Twitter of stuur een mail naar Ronny.Van.Langendonck@tennisplaza.be.

CLOSE GALLERY