Home » Grand Slam » Roland Garros » Belgen loten zwaar in Parijs

Belgen loten zwaar in Parijs

Belgen loten zwaar in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De vier Belgen op de hoofdtabel van Roland Garros kennen hun tegenstander in de eerste ronde. Vanmorgen verzorgden titelverdedigers Maria Sharapova en Rafael Nadal de loting in Parijs. Onze landgenoten werden echter niet gespaard bij de lottrekking.

Vooral David Goffin heeft het niet getroffen bij de loting. Hij treft in de eerste ronde niemand minder dan Novak Djokovic, nummer 1 ter wereld en bijgevolg ook het eerste reekshoofd. De Serviër kent weliswaar een mindere periode, maar ook Goffin is niet in topvorm. De kleine Waal heeft in Parijs bovendien een pak punten te verdedigen. Vorig jaar werd hij als lucky loser opgevist en sneuvelde pas in de vierde ronde na een knappe partij tegen Roger Federer. De volgende tegenstander van Goffin of Djokovic komt uit het duel tussen Ivan Dodig en Guido Pella.

Ook Xavier Malisse treft in de eerste ronde een tegenstander van formaat. Met de Canadees Milos Raonic krijgt hij de rijzende ster van het mannentennis tegenover zich. Raonic is in Parijs aangeduid als 14e reekshoofd en haalde vorig jaar de derde ronde op Roland Garros. Malisse sneuvelde vorig jaar al in de eerste ronde aan de Porte d’Auteuil. De winnaar ontmoet Llodra of een kwalificatiespeler.

Met Flavia Pennetta krijgt Kirsten Flipkens, die als 21e reekshoofd ietwat beschermd was in de eerste ronde, ook een taaie brok voorgeschoteld. De Italiaanse is dankzij blessureleed flink teruggevallen op de wereldranglijst, maar kampeerde een aantal jaar geleden nog in de top 10 van het vrouwentennis. Pennetta kan bovendien goed uit de voeten op gemalen baksteen. Deze week is ze aan de bak in het Franse Straatsburg, waar ze vandaag haar halve finale afwerkt. De winnaar treft Schiavone of Czink in ronde twee.

Yanina Wickmayer neemt het in de eerste ronde op tegen een kwalificatiespeelster. Op dit moment is nog niet bekend wie dat zal zijn. Bij winst wacht in de tweede ronde opnieuw Jamie Hampton, van wie Wickmayer eerder deze week verloor in Brussel of Lucie Safarova, 25e reekshoofd.

Vier Belgen dus op hoofdtabel van Roland Garros, maar wie weet krijgen zij alsnog het gezelschap van Steve Darcis en Arthur De Greef. Zij werken vandaag hun derde en beslissende kwalificatieronde af in Parijs. De matchen van het hoofdtoernooi starten zondag.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws