Home » Davis Cup » Belgen met 1-2 voorsprong naar derde dag Davis Cup

Belgen met 1-2 voorsprong naar derde dag Davis Cup

Belgen met 1-2 voorsprong naar derde dag Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na de tweede dag van het Davis Cup-duel tussen België en Oekraïne staat ons land op een 1-2 voorsprong. Ruben Bemelmans (ATP-170) en Olivier Rochus (ATP-604) wonnen in het dubbelspel van Sergiy Stakhovsky (ATP-92) en Sergei Bubka (ATP-1 515).

Na vrijdag was de stand tussen België en Oekraïne 1-1 en dus moest het dubbelspel op dag twee beslissen wie de afsluitende enkelspelen op zondag met een voorsprong kon aanvangen. Bemelmans en Rochus leken al na een dik uur met twee sets tegen nul op de overwinning af te stevenen, maar Stakhovsky en Bubka gaven zich niet gewonnen en haalden de derde en vierde set binnen. Het Belgische duo kraakte, maar hield het hoofd boven water en haalde na twee uur en 55 minuten de overwinning alsnog binnen: 6-2, 6-3, 2-6, 3-6, 6-2.

Opvallend was het emotionele moment tussen Rochus en Davis Cup-kapitein Johan Van Herck na afloop van de partij. Rochus, die – in principe – zijn allerlaatste wedstrijd voor de Belgische ploeg speelde, barstte in tranen uit en moest getroost worden door zijn kapitein. De 33-jarige Belg speelde maar liefst veertien jaar voor ons land.

Morgen moeten twee enkelspelen uitmaken wie naar de Wereldgroep mag. Eerst neemt David Goffin (ATP-45) het op tegen Stakhovsky waarna Steve Darcis (ATP-362) de confrontatie aangaat met Illya Marchenko (ATP-148).

[alert type=”block” title=”Alle uitslagen”]Sergiy Stakhovsky – Steve Darcis 6-7 (5), 6-4, 6-2, 6-2
Illya Marchenko – David Goffin 6-7 (1), 3-6, 1-6
Sergiy Stakhovsky/Sergei Bubka – Ruben Bemelmans/Olivier Rochus 2-6, 3-6, 6-2, 6-3, 2-6
[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws