Home » Xtra » Belgen nemen massaal vakantie in week 10

Belgen nemen massaal vakantie in week 10

Belgen nemen massaal vakantie in week 10

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Week 10 van 2015 staat voor heel wat Belgische toptennissers gelijk aan een snipperweekje. Velen laten toernooien links liggen om het een weekje rustiger aan te doen en opnieuw wat te trainen.

Toch zijn er ook uitzonderingen. Zo is het bijvoorbeeld uitkijken naar de nieuwe start van Yanina Wickmayer (WTA-85) die terugkomt na een scheenbeenblessure. Zij pikt nog snel het toernooi van Monterrey (International; $ 500 000) mee als voorbereiding op de belangrijke dubbel Indian Wells – Miami. In de kwalificaties zal ze daar vervoegt worden door Alison Van Uytvanck (WTA-104).

Johan Van Herck - © Vincent Van Doornick/IMAGELLAN
Johan Van Herck – © Vincent Van Doornick/IMAGELLAN

Ook naar de prestatie van Steve Darcis (ATP-105) wordt het uitkijken nadat hij zich deze week nog terugtrok uit een toernooi met een buikspierblessure. Coach Johan Van Herck heeft er echter alle vertrouwen in dat hij op tijd terug fit zal zijn om vanaf vrijdag een zwak Zwitserland te liquideren in Luik. Darcis kan echter wel op de hulp van David Goffin (ATP-21), Ruben Bemelmans (ATP-139) en Niels Desein (ATP-156) rekenen.

Maxime Authom (ATP-196) blijft nog een weekje langer in Frankrijk voor een nieuwe challenger en ook Ysaline Bonaventure (WTA-193) rijgt nog een weekje aan haar Zuid-Amerikaanse trip met een $ 25 000-toernooi in Brazilië. Een pak meer naar het noorden zit ook Germain Gigounon (ATP-287) op het Amerikaanse continent. Hij gaat in Canada opnieuw op zoek naar zijn goede vorm en probeert er voor het eerst in 2015 twee wedstrijden achter elkaar te winnen.

Mocht je tot slot nog een leuke vakantiebestemming zoeken waar je veel Belgische tennissers aan het werk zou kunnen zien, dan is Faro in Portugal dé place to be. Met maar liefst zes Belgische kwalificatiespelers, is er namelijk een hele delegatie aanwezig. Michael Geerts (ATP-911), Brian Cuypers (ATP-2 122), Arnaud Neveux (NR), Maxence Barbosa (NR), Keyvan Nematzadeh (NR) en Axel Franck (NR) proberen zich allemaal te plaatsen voor de hoofdtabel, maar daarvoor moeten ze zich wel onderscheiden van 110 (!) andere spelers.

Een volledige lijst met de inschrijvingen voor week 10 kan je terugvinden op onze inschrijvingenpagina.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws