Home » Grand Slam » Wimbledon » Belgen nipt geslaagd op dag 1 van Wimbledon

Belgen nipt geslaagd op dag 1 van Wimbledon

Belgen nipt geslaagd op dag 1 van Wimbledon

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Exact de helft van de Belgische mannen die in actie kwamen in de eerste ronde van de kwalificaties van Wimbledon konden zich plaatsen voor de tweede ronde. Germain Gigounon, Ruben Bemelmans en Steve Darcis waren bij de gelukkigen, terwijl Niels Desein, Yannick Mertens en Maxime Authom hun droom al na een dag terug kunnen opbergen.

Steve Darcis (ATP-389) is in Londen misschien wel de speler die het meest gevolgd wordt in de kwalificaties. Vooral bekend voor zijn stunt in de eerste ronde van Wimbledon vorig jaar tegen Rafael Nadal (ATP-1), had hij dit jaar door blessureleed een wildcard nodig voor de kwalificaties. De Oekraïner Illya Marchenko (ATP-180) was echter een opwarmertje voor de Belg. Met 7-5 en 6-3 verzekerde hij zich van de tweede ronde. Daarin neemt hij het op tegen de Duitser Daniel Brands (ATP-130), het 16de reekshoofd.

Ook voor Ruben Bemelmans (ATP-181) was er goed nieuws. Hoewel hij dit jaar op de sukkel is op zijn favoriete gras begon hij uitstekend aan zijn partij tegen Israëliër Amir Weintraub (ATP-194). Met 6-1 haalde hij de eerste set op zijn duimpje binnen. Weintraub was echter niet helemaal fit, en gooide na twee punten in de tweede set dan ook de handdoek in de ring. Ook voor Bemel wacht in de tweede ronde een Duitser:  Tim Puetz (ATP-218).

Derde gelukkige Belg van de dag was Germain Gigounon (ATP-258). Met een overwinning tegen Australiër Matt Reid (ATP-202) verzekerde hij zich van een tweede ronde tegen de Japanner Yuichi Sugita (ATP-143), het 24ste reekshoofd. Hij moest daar echter wel alles voor uit de kast halen aangezien Reid pas bij 10-8 in de tiebreak van de tweede set, na 7-5 in de eerste, wou breken.

De tegenstander van Gigounon, Yuichi Sugita, had zich in de eerste ronde al van een Belg moeten ontdoen. Slachtoffer van dienst was Yannick Mertens (ATP-247). Hoewel er meer dan 100 plaatsen tussen hen zit op de ranglijst, kon Mertens toch goed mee met de Japanner. Pas helemaal op het einde van de eerste set kon Sugita voor afscheiding zorgen: 5-7. In de tweede set kon hij dat al iets vroeger, en Mertens kon niet meer herstellen: 3-6.

Ook voor Niels Desein (ATP-233) zit Wimbledon er al na 1 ronde op. Met een partij tegen de Amerikaan Tim Smyczek (ATP-106), het derde reekshoofd, had de loting natuurlijk ook moeilijk slechter gekund. Voor de Amerikaan werd het een routineoverwinning: 3-6 en 2-6.

Tot slot heeft ook Maxime Authom (ATP-230) zich niet kunnen plaatsten voor de tweede kwalificatieronde. Tegen de Brit Brydan Klein (ATP-440) begon hij nochtans als favoriet. Op Roland Garros had de Belg zich echter moeten terugtrekken met een blessure en sindsdien had hij geen enkele partij meer gespeeld. De verplichte rust bleek echter niet lang genoeg geduurd te hebben, want na 3-6 moest Authom er bij 0-1 opnieuw de brui aan geven.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws