Home » Grand Slam » US Open » Belgen ontlopen reekshoofden in eerste ronde US Open

Belgen ontlopen reekshoofden in eerste ronde US Open

Belgen ontlopen reekshoofden in eerste ronde US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De loting voor de US Open is vandaag bekendgemaakt. De zes Belgen die rechtstreeks op de hoofdtabel staan, vermijden in de eerste ronde duels met reekshoofden.

Bij de mannen treedt David Goffin (ATP-14) (foto) op de US Open aan als 14e reekshoofd. In de eerste ronde kruist Goffin de degens met de ervaren 29-jarige Italiaan Simone Bolelli (ATP-62). De Luikenaar komt ten vroegste in de derde ronde een ander reekshoofd tegen, namelijk het Spaanse 23e reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-23). Later volgt mogelijk een achtste finale tegen nummer 1 van de wereld Novak Djokovic.

De 31-jarige Steve Darcis (ATP-66) speelt in de eerste ronde tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP-51). Het wordt al de zevende partij tussen de twee generatiegenoten. In de onderlinge duels leidt de Cyprioot met 4-2. Als Darcis het haalt van Baghdatis, wacht voor hem waarschijnlijk een clash met nummer 2 van de wereld Roger Federer.

Ruben Bemelmans (ATP-103) ontmoet in New York in zijn openingsduel de Luxemburger Gilles Muller (ATP-44). Het wordt hun eerste confrontatie. In een tweede ronde botst de Limburger mogelijk op 28e reekshoofd en thuisspeler Jack Sock (ATP-28).

Ook de drie Belgische vrouwen op de hoofdtabel ontlopen reekshoofden in de eerste ronde. Alison Van Uytvanck (WTA-54), de hoogst geklasseerde Belgische speelster, ontmoet in de eerste ronde een kwalificatiespeelster. In een mogelijke tweede ronde kan ze zich waarschijnlijk opmaken voor een strijd tegen zevende reekshoofd Anna Ivanovic (WTA-7).

Kirsten Flipkens (WTA-89) speelt in de eerste ronde tegen de Amerikaanse thuisspeelster Varvara Lepchenko (WTA-44). Als Flipper haar eerste ronde overleeft, staat ze in de tweede ronde mogelijk tegen zesde reekshoofd Lucie Safarova (WTA-6) die eerder dit jaar nog de finale van Roland Garros bereikte.

Yanina Wickmayer (WTA-90) behoudt positieve herinneringen aan de US Open want in 2009 bereikte ze er knap de halve finale. Dit jaar neemt ze het in de eerste ronde op tegen de ervaren Italiaanse Francesca Schiavone (WTA-94). Als Wicky de 35-jarige Schiavone kan kloppen, komt ze waarschijnlijk tweevoudig grandslamwinnares Victoria Azarenka (WTA-20) tegen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws