Home » Nieuws » Belgen scoren 1 op 5 op dag drie: enkel Minnen maakt nog kans op hoofdtabel Roland Garros

Belgen scoren 1 op 5 op dag drie: enkel Minnen maakt nog kans op hoofdtabel Roland Garros

Belgen scoren 1 op 5 op dag drie: enkel Minnen maakt nog kans op hoofdtabel Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Greet Minnen (WTA-119) heeft zich als enige Belgische geplaatst voor de beslissende kwalificatieronde van Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Vier andere landgenoten werden uitgeschakeld op dag drie.

Minnen stond in de tweede kwalificatieronde tegenover Elena-Gabriela Ruse (WTA-156). Onze landgenote speelde een erg sterke wedstrijd en trok overtuigend met 6-4 en 6-1 aan het langste eind. In de beslissende kwalificatiewedstrijd strijdt Minnen tegen Dayana Yastremska (WTA-144), de Oekraïnese piekte in 2020 op de 21e plek op de WTA-ranking.

(lees verder onder de tweet)

Voor Yanina Wickmayer (WTA-140) zit het avontuur erop. Onze landgenote moest na 1 uur en 17 minuten haar meerdere erkennen in 27e reekshoofd Olga Danilovic (WTA-104) in haar tweede kwalificatiewedstrijd.

Drie Belgische mannen onderuit

Zizou Bergs (ATP-131) slaagde er niet in om zijn tweede wedstrijd te winnen, Frederico Ferreira Silva (ATP-225) was met 6-3 en 6-3 te sterk. Bergs kampte met een probleem en kon geen druk zetten op zijn tegenstander zoals in zijn eerste wedstrijd.

(lees verder onder de Instagrampost en de tweet)

Gauthier Onclin (ATP-206) vocht een spannend duel uit tegen de Argentijn Thiago Agustin Tirante (ATP-153). Onze landgenoot verloor de eerste set met 1-6, maar knokte zich met 6-3 terug langszij. In de derde set moest onze landgenoot met 4-6 het hoofd buigen.

Ook Michael Geerts (ATP-250) moest de duimen leggen tegen een Argentijn. De 24-jarige Genaro Alberto Olivieri (ATP-227) trok met 6-2 en 7-5 aan het langste eind.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws