Home » Grand Slam » Australian Open » Belgen scoren 4 op 5 in kwalificaties Australian Open

Belgen scoren 4 op 5 in kwalificaties Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In hoge temperaturen van rond de veertig graden zijn de Belgen goed gestart aan het kwalificatietoernooi van de Australian Open. Van de vijf Belgische mannen kon enkel Germain Gigounon (ATP-264) niet doorstoten naar de tweede kwalificatieronde. Ruben Bemelmans (ATP-107), Kimmer Coppejans (ATP-127), Yannick Mertens (ATP-202) en Niels Desein (ATP-271) wonnen allemaal hun eerste ronde.

Met temperaturen van rond de veertig graden moesten de Belgen in extreme hitte hun partijen afwerken. Door de hitte werden de tennismatchen zelfs even stilgelegd. Dit deerde de Belgische mannen niet want ze scoorden vier op vijf in de kwalificaties.

Bemelmans , het tweede reekshoofd in de kwalificaties, kende weinig problemen met de Australische thuisspeler Harry Bourchier (ATP-505). In de eerste set kreeg de Limburger het meeste weerwerk maar was hij toch de sterkste in een tiebreak. Daarna maakte hij de partij met 6-3 af in de tweede set. In de tweede kwalificatieronde moet Bemelmans aan de bak tegen de Wit-Rus Egor Gerasimov (ATP-179).

Coppejans , het veertiende reekshoofd in de kwalificaties, ging ook vlot naar de tweede kwalificatieronde. Hij haalde het met twee keer 6-3 van de amper 16-jarige Australiër Alex De Minaur (ATP-1574). In de tweede ronde treft de West-Vlaming nu de Rus Karen Khachanov (ATP-155).

Mertens knokte zich ook naar de tweede kwalificatieronde. Hij rekende af met de Oezbeekse ex-top 100-speler Farrukh Dustov (ATP-163). Mertens verloor de eerste set in een tiebreak maar vocht daarna knap terug en greep de tweede en derde set met 6-4 en 6-2. In de tweede kwalificatieronde moet de 28-jarige Belg spelen tegen de Japanner Yuichi Sugita (ATP-122), het twaalfde reekshoofd in de kwalificaties.

6-7(4) 6-4 6-2 first round win!

Geplaatst door Yannick Mertens – Official op dinsdag 12 januari 2016

Desein zorgde voor een vierde Belgische succes down under . De Oost-Vlaming haalde het verrassend met 6-4 en 7-6 van Tsung-Hua Yang (ATP-209) uit de Chinese Tapei. In de tweede kwalificatieronde wacht voor hem een duel met de Colombiaan Alejandro Falla (ATP-110), een ex-top 50-speler en het vierde reekshoofd in de kwalificaties. Enkel Gigounon kon zich niet plaatsen voor de volgende kwalificatieronde. Hij was niet opgewassen tegen de Spanjaard Jordi Samper-Montana (ATP-198) en ging onderuit met 6-1 en 6-2.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS