Home » Grand Slam » Belgen scoren drie op zes in eerste dag kwalificaties Roland Garros

Belgen scoren drie op zes in eerste dag kwalificaties Roland Garros

Belgen scoren drie op zes in eerste dag kwalificaties Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de eerste dag van de kwalificaties van Roland Garros konden drie van de zes landgenoten zich plaatsen voor de tweede ronde.

Op maandag gingen de kwalificaties van Roland Garros van start. Zes Belgen kwamen in actie op de eerste dag in Parijs.

Twee van de vier Belgische mannen konden doorstoten naar de volgende ronde. Gauthier Onclin (ATP-206) startte in zijn debuut op een Grand Slam sterk en won in de eerste kwalificatieronde met 6-2 en 6-3 van Nicholas David Ionel (ATP-196). Onclin treft in de tweede kwalificatieronde de Argentijn Thiago Agustin Tirante (ATP-153) die te sterk was voor het 29e reekshoofd.

Eenentwintigste reekshoofd Zizou Bergs (ATP-131) ging met 6-4 en 6-4 voorbij ex-nummer 21 Steve Johnson (ATP-181). Bergs speelt in zijn volgende ronde tegen de Portugees Frederico Ferreira Silva (ATP-225).

(lees verder onder de tweets)

Kimmer Coppejans (ATP-170) ging onderuit in zijn openingsronde. Hij moest met 6-3 en 6-1 het onderspit delven tegen 32e reekshoofd Pedro Martinez (ATP-135). Joris De Loore (ATP-189) verloor met 6-2 en 6-4 van de Argentijn Andrea Collarini (ATP-192). 

Bij de vrouwen scoorden de Belgen één op twee. 25e reekshoofd Greet Minnen (WTA-119) haalde het met 6-2 en 6-4 van de Duitse Katharina Hobgarski (WTA-228). In de tweede ronde neemt Minnen het op tegen de Roemeense Elena-Gabriela Ruse (WTA-156).

(lees verder onder de Instagrampost)

Magali Kempen (WTA-194) ging onderuit in haar eerste ronde. De Japanse Mai Hontama (WTA-189) klopte Kempen met 7-5 en 6-2.

Dinsdag startten vier andere Belgen aan hun kwalificaties van Roland Garros. Raphael Collignon (ATP-210) speelt in zijn debuut op een Grand Slam de tweede partij vanaf 10 uur op court 3 tegen achttiende reekshoofd Aleksandar Vukic (ATP-95). Michael Geerts (ATP-250) komt in actie in de derde match vanaf 10 uur op court 4 en heeft een moeilijke klus tegen zesde reekshoofd Pavel Kotov (ATP-121).

Raphael Collignon - © Leo Stolck
Raphael Collignon – © Leo Stolck

Yanina Wickmayer (WTA-140) keert na drie jaar terug als mama op Roland Garros en speelt de vijfde en laatste partij op court 12 tegen Ana Konjuh (WTA-172). Marie Benoît (WTA-221) kruist de degens met dertiende reekshoofd en jong talent Erika Andreeva (WTA-121). Benoît speelt de vijfde en laatste partij op court 3.

Yanina Wickmayer - © Jimmie48 Tennis Photography
Yanina Wickmayer – © Jimmie48 Tennis Photography

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws