Home » Geen categorie » Belgen scoren twee op drie in kwalificaties Saint-Brieuc

Belgen scoren twee op drie in kwalificaties Saint-Brieuc

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het challengertoernooi van Saint-Brieuc (€ 42 500, hardcourt) hebben Julien Dubail (ATP-426) en Maxime Authom (ATP-473) zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde. Michaël Geerts (ATP-489) werd in drie sets uitgeschakeld.

In Saint-Brieuc boekten Dubail en Authom succes in de kwalificaties. Dubail ging in drie sets voorbij de 20-jarige Canadees Martin Beran (ATP-969). Hij haalde het met 4-6, 7-6 en 6-4. In de tweede kwalificatieronde moet Dubail aan de bak tegen de Nederlander Antal Van Der Duim (ATP-353), het derde reekshoofd in de kwalificaties. Authom won in sneltempo met 6-3 en 6-1 van de Fransman Maxime Petel (ATP-1005). Hij speelt in de volgende kwalificatieronde tegen de Duitser Andreas Beck (ATP-400), het zesde reekshoofd in het kwalificatietoernooi. Dubail en Authom moeten drie rondes overleven om de hoofdtabel te bereiken.

Voor de 21-jarige Geerts kwam er meteen een einde aan het toernooi van Saint-Brieuc. In de eerste kwalificatieronde verloor hij met 6-7, 6-2 en 6-4 van de Antoine Escoffier (ATP-425). In Saint-Brieuc staan al twee Belgen rechtstreeks op de hoofdtabel: Germain Gigounon (ATP-308) en Yannick Mertens (ATP-192).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS