Home » Geen categorie » Belgen scoren twee op drie in Marokko

Belgen scoren twee op drie in Marokko

Belgen scoren twee op drie in Marokko

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arthur De Greef (ATP-139) en Germain Gigounon (ATP-299) zijn vlot doorgestoten naar de tweede ronde op het challengertoernooi van Kenitra in Marokko (€ 42 500, gravel). Yannik Reuter (ATP-248) kende geen succes in zijn eerste ronde.

De Greef mocht als derde Belg op de ranking niet meedoen in het Davis Cup-duel maar staat dit jaar knap zijn mannetje op het challengercircuit. Zo won hij zijn eerste Challenger en komt hij steeds dichterbij de top honderd. Dit jaar klom hij maar liefst 126 plaatsen naar zijn hoogste ranking. In de eerste ronde in het Marokkaanse Kenitra dingt hij als derde reekshoofd mee naar de titel. De 24-jarige Belg begon goed aan het toernooi met een 6-3 en 6-1-zege tegen de Duitse qualifier Kevin Krawietz (ATP-387).

Germain Gigounon - © Tatiana Kulikova (Flickr)
Germain Gigounon – © Tatiana Kulikova (Flickr)

Gigounon ging als tweede landgenoot naar de tweede ronde in Kenitra. Hij klopte de Tsjech Petr Michnev (ATP-376) met 6-4 en 6-2. Voor de derde Belg, achtste reekshoofd Reuter, liep het niet goed af. Hij verloor in zijn eerste ronde met 4-6, 7-6 en 3-6 van de Duitser Jeremy Jahn (ATP-258).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws