Home » Geen categorie » Belgen scoren twee op drie in Recanati

Belgen scoren twee op drie in Recanati

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ruben Bemelmans (ATP-94) en Yannick Mertens (ATP-195) hebben zich op het Challengertoernooi van Recanati (€ 42 500) geplaatst voor de tweede ronde. Niels Desein (ATP-167) moest opgeven.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bemelmans begon op de Italiaanse hardcourt als tweede reekshoofd aan het toernooi. Hij ging door op zijn elan van de Davis Cup en kende weinig moeite met zijn Spaanse tegenstrever David Perez Sanz (ATP-359). Na amper 1 uur en 3 minuten haalde onze landgenoot de wedstrijd met 6-2 en 6-2 binnen.

Mertens kende meer moeite met de Chinees Di Wu (ATP-252), hij verloor de eerste set met 6-2 maar knokte zich met 7-5 in de tweede set opnieuw in de wedstrijd. Ook de derde set ging met 6-3 naar onze landgenoot. In de tweede ronde wacht een duel met de Bulgaar Alexandzr Lazov (ATP-329).

Derde Belg in actie in Italië was Desein, hij was als zevende geplaatst in Recanati. In de eerste ronde wachtte een duel met thuisspeler Salvatore Caruso (ATP-336). Onze landgenoot won de eerste set met 6-2, maar verloor de tweede set met 0-6. Naar verluidt was Desein onwel geworden, hij probeerde nog wel te spelen in de derde set maar moest bij 0-2 de handdoek in de ring gooien.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS