Home » Nieuws » Belgen scoren twee op drie op eerste dag kwalificaties Australian Open

Belgen scoren twee op drie op eerste dag kwalificaties Australian Open

Belgen scoren twee op drie op eerste dag kwalificaties Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de eerste dag van de kwalificaties van de Australian Open hebben Kimmer Coppejans (ATP-175) en Ysaline Bonaventure (WTA-122) zich geplaatst voor de tweede ronde. Arthur De Greef (ATP-338) werd uitgeschakeld.

Dertiende reekshoofd Bonaventure rekende in Doha af met de Servische Natalija Kostic (WTA-191). Na 1 uur en 11 minuten pakte ze de zege met 6-3 en 6-3. In de tweede kwalificatieronde moet Bonaventure aan de bak tegen de Duitse Antonia Lottner (WTA-179).

Kimmer Coppejans - © Leo Stolck
Kimmer Coppejans – © Leo Stolck

Coppejans kende een moeilijke start in Dubai tegen de Oekraïner Illya Marchenko (ATP-215), maar won uiteindelijk de eerste set in een tiebreak. In de tweede set ging het vlotter en haalde de Belg het met 6-3.

Arthur De Greef - © Philippe Buissin (Imagellan)
Arthur De Greef – © Philippe Buissin (Imagellan)

In de tweede kwalificatieronde moet Coppejans het opnemen tegen de Egyptenaar Mohamed Safwat (ATP-153). 31e reekshoofd Sawat stuurde onze landgenoot De Greef met 6-2 en 6-4 wandelen.

Maandag komen vijf Belgen in actie in de kwalificaties van de eerste Grand Slam van 2021. Ruben Bemelmans (ATP-225), Greet Minnen (WTA-110), Marie Benoit (WTA-237), Maryna Zanevska (WTA-252) en Lara Salden (WTA-246) spelen hun eerste ronde.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws