Home » Geen categorie » Belgen scoren twee op vier in Tunesië

Belgen scoren twee op vier in Tunesië

Belgen scoren twee op vier in Tunesië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Omar Salman (ATP-882) en Jeroen Vanneste (ATP-848) hebben de tweede ronde bereikt op het ITF-toernooi van El Kantaoui in Tunesië ($ 10 000, hardcourt). Clément Geens (ATP-832) kon geen vervolg breien aan zijn knappe titel van vorige week en verloor al in de eerste ronde. Bij de vrouwen werd Deborah Kerfs (ATP-643) ook in de eerste ronde uitgeschakeld.

Op het hardcourt van El Kantaoui ging Salman (foto) in de eerste ronde voorbij een Poolse kwalificatiespeler. Hij versloeg de 18-jarige Phillip Gresk (ATP-1726) in drie spannende sets met 7-5, 1-6 en 6-3. Vanneste had minder problemen met de Franse kwalificatiespeler Vincent Suillerot (ATP-2136). De West-Vlaming pakte de zege met twee keer 6-4. Geens pronkte vorige week nog met de titel in Tunesië maar moest nu het onderspit delven tegen vierde reekshoofd Alessandro Bega (ATP-519). De 19-jarige speler verloor in drie sets met 6-1,4-6 en 7-5.

In de tweede ronde moet Salman aan de bak tegen het zesde reekshoofd, de 19-jarige Rus Daniil Medvedev (ATP-616). Vanneste moet opnieuw spelen tegen een kwalificatiespeler, de Fransman Hugo Voljacques (Geen Ranking) die het zevende reekshoofd versloeg.

Bij de vrouwen moest onze landgenote Kerfs haar koffers al pakken. Ze was het vijfde reekshoofd in Tunesië maar verloor al in de eerste ronde van de Spaanse Ainhoa Atucha Gomez (WTA-944) met twee keer 6-3.

In het dubbelspel begonnen Vanneste (ATP D-1179) en Geens (ATP D-1462) sterk aan het toernooi. In de eerste ronde klopten ze in twee sets een Braziliaans duo en nu moeten ze het in de volgende ronde opnemen tegen een Slovaaks-Oekraïens duo.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws