Home » Geen categorie » Belgen scoren vier op vijf in Bath

Belgen scoren vier op vijf in Bath

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het Futurestoernooi van Bath (Hardcourt, $ 15 000) hebben Joris De Loore (ATP-501) en Michael Geerts (ATP-546) zich geplaatst voor de tweede ronde, terwijl Laurens Verboven (ATP-1130) werd uitgeschakeld. Bij de vrouwen (Hardcourt, $ 25 000) plaatsten Sofie Oyen (WTA-447) en Greet Minnen (WTA-457) zich voor de hoofdtabel.

In het Britse Bath komen er deze week maar liefst acht Belgen in actie op de Aegon Pro Series. Bij de mannen wist de 18-jarige Verboven zich via de kwalificaties vlot te plaatsen voor de hoofdtabel. Op de hoofdtabel moest hij echter met 6-4 en 6-3 het onderspit delven tegen vierde reekshoofd Richard Gabb (ATP-491). Tweede reekshoofd De Loore en zevende reekshoofd Geerts begonnen sterk in Bath. Ze wonnen allebei hun openingsduel in twee sets tegen Britse tegenstanders. De Loore versloeg Mark Whitehouse (ATP-1305) met 6-1 en 7-6, terwijl Geerts het met 6-2 en 7-6 haalde van Scott Clayton (ATP-820)

Greet Minnen - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)
Greet Minnen – © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

Bij de vrouwen overleefden Oyen en Minnen allebei de kwalificaties en bereikten zo de hoofdtabel. De 23-jarige Oyen moest in twee matchen amper vijf spelletjes prijsgeven en speelt nu op de hoofdtabel tegen een Italiaanse opponente. De 18-jarige Minnen won haar eerste kwalificatiematch in twee sets maar had in haar tweede partij drie sets nodig tegen de Britse Savannah Sills (ATP-1143).

Op de hoofdtabel staan ook nog drie andere landgenotes: vierde reekshoofd Marie Benoit (WTA-288), Elyne Boeykens (WTA-357) en Klaartje Liebens (WTA-414).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS