Home » Grand Slam » Belgen scoren vier op vijf in dubbelspel op dag zes op Roland Garros

Belgen scoren vier op vijf in dubbelspel op dag zes op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De zesde dag op Roland Garros leverde succesvolle resultaten op voor de Belgen in het dubbelspel.

Sander Gillé (ATP D-48) en Joran Vliegen (ATP D-53) blijven sterk op dreef op Roland Garros. Na hun stunt in de eerste ronde gingen de Belgen nu met 6-2, 3-6 en 6-3 voorbij  het Australische team Luke Saville (ATP D-69) en Jordan Thompson (ATP D-170). In de derde ronde volgt voor hen een duel met het Braziliaans-Spaanse team Rafael Matos (ATP D-52) en David Vega Hernandez (ATP D-57).

(lees verder onder de Instagrampost)

Gillé speelde ook in het gemengd dubbelspel. Samen met de Australische Storm Sanders (WTA D-16) klopte hij Natela Dzalamidze (WTA D-44) en Alexander Bublik (ATP D-66) met 6-1 en 6-3. In de tweede ronde spelen Gillé en Sanders tegen de vierde reekshoofden Desirae Krawczyk (WTA D-11) en Neal Skupski (ATP D-12).

De Belgische tandem Maryna Zanevska (WTA D-509) en Kimberly Zimmermann (WTA D-76) stuntte in hun tweede ronde tegen de vijfde reekshoofden Demi Schuurs (WTA D-14) en Desirae Krawczyk (WTA D-11). Ze wonnen met 7-6 en 6-4 en treffen in de derde ronde Samantha Stosur (WTA D-13) en Latisha Chan (WTA D-79).

(lees verder onder de tweet)

Greet Minnen (WTA D-74) en Anna Bondar (WTA D-120) gingen in de eerste ronde door een walkover voorbij  het Franse team Alizé Cornet (WTA D-95) en Diane Parry (WTA D-248). In de tweede ronde spelen Minnen en Bondar tegen Dalma Galfi (WTA D-185) en Anna Kalinskaya (WTA D-85).

Voor Alison Van Uytvanck (WTA D-81) kwam er een einde aan haar toernooi. Ze verloor samen met Monica Niculescu (WTA D-39) met 6-3 en 6-1 van de Amerikaanse achtste reekshoofden Coco Gauff (WTA D-10) en Jessica Pegula (WTA D-31). Eerder klopte Gauff Van Uytvanck al in de tweede ronde in het enkeltoernooi.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS