Home » Grand Slam » US Open » Belgen scoren vier op vijf op dag één kwalificaties US Open

Belgen scoren vier op vijf op dag één kwalificaties US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de eerste dag van de kwalificaties van de US Open hebben vier van de vijf Belgen hun openingsronde gewonnen.

Op de kwalificaties van de US Open kwamen er vijf Belgen in actie op de eerste dag.

Ruben Bemelmans (ATP-224) speelde in extremis niet tegen zijn geplande tegenstander Dudi Sela (ATP-319) maar moest aan de bak tegen de Nederlander Jesper De Jong (ATP-259). Onze landgenoot speelde een secure partij en haalde het met 7-5 en 7-6. In de tweede ronde volgt een duel met het elfde reekshoofd, de Fransman Hugo Gaston (ATP-127).

Zizou Bergs (ATP-200) had in zijn debuutpartij een moeilijke klus tegen negende reekshoofd  Juan Pablo Varillas (ATP-124). Bergs verloor de eerste set met 6-2 maar keerde met 6-1 terug. In een spannende beslissende set knokte de Limburger zich in een tiebreak naar de zege. Bergs speelt in de tweede ronde tegen de Duitser Maximilian Marterer (ATP-209).

Voor Kimmer Coppejans (ATP-210) liep het minder goed af. Hij moest met 6-3 en 6-3 het onderspit delven tegen achttiende reekshoofd Alex Molcan (ATP-138).

Zesde reekshoofd Greet Minnen (WTA-103) haalde het in haar eerste ronde tegen Andrea Lazaro Garcia (WTA-232). Ze maakte haar favorietenrol met 6-3 en 6-2 waar. In de tweede ronde treft Minnen de Japanse speelster Mai Hontama (WTA-214).

Negentiende reekshoofd Ysaline Bonaventure (WTA-129) tankte in haar openingsronde vertrouwen tegen  de Française Amandine Hesse (WTA-228). Aan de zijde van haar nieuwe coach Paul Monteban haalde Bonaventure het in een spannende partij met 7-5, 5-7 en 6-2. Bonaventure komt in haar tweede ronde de Canadese speelster Rebecca Marino (WTA-175) tegen.

Op de tweede dag is het de beurt aan negende reekshoofd Maryna Zanevska (WTA-113) en Marie Benoit (WTA-251). Zanevska speelt tegen de Amerikaanse Asia Muhammad (WTA-182), terwijl Benoit het opneemt tegen 24e reekshoofd Vitalia Diatchenko (WTA-139).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS