Home » Grand Slam » Wimbledon » Belgen scoren vier op vijf op eerste dag kwalificaties Wimbledon

Belgen scoren vier op vijf op eerste dag kwalificaties Wimbledon

Belgen scoren vier op vijf op eerste dag kwalificaties Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De eerste dag van het kwalificatietoernooi van Wimbledon was succesvol voor de Belgen. Vier van de vijf Belgische mannen bereikten de tweede kwalificatieronde.

Zizou Bergs (ATP-177) kwam in actie tegen de Amerikaan Brandon Holt (ATP-200). Hij ging met 6-2 en 6-3 in amper 56 minuten naar de zege.

(lees verder onder de tweet)

Bergs speelt in de tweede ronde een Belgisch duel tegen Kimmer Coppejans (ATP-187). Coppejans knokte zich in een thriller naar de overwinning tegen 27e reekshoofd Timofey Skatov (ATP-138). Onze landgenoot verloor de eerste set in een tiebreak met 7-3 maar keerde terug met 6-4. In de beslissende set haalde Coppejans het nipt met 13-11 in een tiebreak.

Gauthier Onclin (ATP-214) snelde in slechts 54 minuten naar de tweede ronde. Hij won met 6-2 en 6-0 van het Argentijnse 24e reekshoofd Thiago Agustin Tirante (ATP-132) . In de tweede ronde treft Onclin de Duitser Maximilian Marterer (ATP-169) die vorig jaar nog de tweede ronde van Wimbledon bereikte.

Raphael Collignon (ATP-214) zorgde voor vier op vier bij de Belgen. Hij triomfeerde met 7-6 (7-5), 3-6 en 6-3 tegen de hoger gerangschikte Yunchaokete Bu (ATP-171). In de tweede ronde neemt Collignon het op tegen de Italiaan Mattia Bellucci (ATP-160).

Tot slot kon Joris de Loore (ATP-192) er geen vijf op vijf van maken. Hij moest met 7-6, 1-6 en 6-1 het onderspit delven tegen zestiende reekshoofd Hongaar Zsombor Piros (ATP-123).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws