Home » Rising Stars Tennis Tour » Belgen scoren zes op zeven in Westende

Belgen scoren zes op zeven in Westende

Belgen scoren zes op zeven in Westende

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vandaag kwamen er zeven Belgen in actie in de eerste ronde van het toernooi van Westende ($ 15 .000). Eén Belg moest het onderspit delven tegen een andere Belg.

Sander Gillé (ATP-766) startte als eerste op het center court van Westende. Hij speelde tegen de Luxemburgse kwalificatiespeler Christophe Nickels (geen ranking). Gillé kende weinig problemen met de Luxemburger en gunde zijn tegenstrever slechts twee spelletjes: 6-0 6-2.

Zevende reekshoofd Alexandre Folie (ATP-385) schakelde de Amerikaan Samuel Shropshire (ATP-1564) uit met 6-3 en 6-4.

Yannik Reuter (ATP-396) stond niet lang op de baan tegen de Fransman Leny Mitjana (ATP-1357). Zijn tegenstrever gaf er de brui aan bij 4-1 in het voordeel van de Belg.

Derde reekshoofd Julien Cagnina (ATP-288) zet zijn zegereeks op de Rising Stars Tennis Tour verder. Tegen de Marokkaan Mehdi Jdi (ATP-1373) boekte hij zijn elfde overwinning op rij. Hij haalde het met 6-4 en 6-0.

Jonas Merckx (ATP-723) speelde tegen de Belgische kwalificatiespeler Arnaud Neveux (geen ranking). Rising Star Merckx haalde het vlot met 6-3 en 6-0.

Joran Vliegen (ATP-1109) nam het op tegen de Britse kwalificatiespeler Joel Cannell (geen ranking). De Limburger won met 6-1 en 6-4.

Gisteren plaatste Stijn Meulemans (ATP-1117) zich reeds voor de tweede ronde door zijn landgenoot Olaf De Weerdt (ATP-1734) te verslaan in drie sets.

Morgen komt de laatste Belg in de eerste ronde in actie. Eerste reekshoofd Niels Desein (ATP-175) zal het opnemen tegen de Rus Alexey Vatutin (ATP-617).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws