Home » Grand Slam » Australian Open » Belgen staan voor moeilijke opgave in Melbourne

Belgen staan voor moeilijke opgave in Melbourne

Belgen staan voor moeilijke opgave in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het lot heeft onze Belgische meisjes niet gespaard op de Australian Open. In de eerste ronde moeten ze het allen opnemen tegen een reekshoofd. Voor David Goffin (ATP-22) viel de loting beter mee, in de eerste ronde neemt hij het op tegen een kwalificatiespeler.

Dé affiche van de eerste ronde is ongetwijfeld Alison Van Uytvanck (WTA-106) versus nummer één van de wereld Serena Williams (WTA-1). De Amerikaanse is in Melbourne op jacht naar haar negentiende Grand Slam titel en is topfavoriete voor de titel. Kirsten Flipkens (WTA-50) moet het opnemen tegen haar trainingsmaatje en dubbelpartner Dominika Cibulkova (WTA-11). In onderlinge ontmoetingen staat het 3-2 voor de Slovaakse.

Yanina Wickmayer (WTA-79) treft de Russische Anastasia Pavluchenkova (WTA-23). In onderlinge ontmoetingen staat het 1-1, Wicky won hun laatste ontmoeting in Parijs in 2013 in drie sets.
Ook An-Sophie Mestach (WTA-102), die voor het eerst rechtstreeks op de hoofdtabel staat, heeft geen eenvoudige wedstrijd voor de boeg tegen tiende reekshoofd Ekatarina Marakova (WTA-10).

David Goffin (ATP-22) moet nog even wachten om zijn tegenstrever uit de kwalificaties te kennen. Mogelijk wordt dat Steve Darcis (ATP-131), Maxime Authom (ATP-196) of Ruben Bemelmans (ATP-173), die in de laatste kwalificatieronde staan.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws